Video

Pāri gadiem un kilometriem: medaļa atgriezusies pie veterāna no 1945. gada

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielā Tēvijas kara veterāns Ivans Kuzņecovs saņems medaļu "Par drosmi", kas bija pazaudēta pie Kaļiņingradas, kareivim gūstot ievainojumu.

Lielā Tēvijas kara veterāns, 94 gadus vecais Čeļabinskas apgabala iedzīvotājs Ivans Kuzņecovs atceras, kā nometis somu ar dokumentiem, kad tika ievainots 1945. gadā pie Kaļiņingradas. Somā bija gan gvardes kareivja zīme, gan zīme "Teicams mīnmetējs", gan arī medaļa "Par drosmi". Visus šos gadus apbalvojums gulējis zemē – to atrada meklētāju vienība "Sovestj" ("Sirdsapziņa").

Aktīvisti noskaidroja, ka apbalvotais kareivis saņēmis bezvēsts pazuduša cilvēka statusu, taču, cenšoties sazināties ar tuviniekiem, noskaidrojās, ka varonis ir dzīvs un mīt ciemā, no kura savulaik devies uz fronti. Veterāna tuvinieki pastāstīja, ka vispirms saņemta sēru ziņa, pēc tam – par lielu prieku ģimenei – no frontes atnākušas vairākas vēstules, kurās Kuzņecovs pastāstīja, ka bijis ievainots un gulējis hospitālī.

"Kareivim ir 94 gadi, sveiks un vesels, bērnus izaudzinājis, mazbērnus uz kājām nostādījis, tagad ar mazmazdēlu auklējas. Ļoti labi atceras, kā karojis Kēnigsbergā. Pastāstījis maniem kolēģiem Čeļabinskā, kā viņu šeit ievainoja, tad viņš arī medaļu pazaudējis.

Drīz vectētiņam atvedīs viņa medaļu – notīrījuši, nopulējuši, pamatni uztaisījuši," – tīklā Instagram pastāstīja Kaļiņingradas apgabala gubernators Antons Aļihanovs.

Ziņu lente
0