Video

"Latvijas bērēs neraudāšu": Rīgā turpinās Kadiša badastreiks

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Publicists Ainārs Kadišs sāka savu akciju bez prasībām, bez precīzi noformulēta viedokļa, bez ultimātiem. Vienkārši kā Latvijas valdības ignorētās izsalkušās tautas simbols. Intervijā Sputnik Latvija viņš paskaidroja, kāpēc organizējis piketu instalācijas formātā.

Aizvadītajā trešdienā publicists un ceļotājs Ainārs Kadišs pieteica beztermiņa badastreiku iepretim Ministru kabineta ēkai. Intervijā Sputnik Latvija viņš paskaidroja, kāpēc organizējis piketu instalācijas formātā.

"Tas, kas notiek mūsdienu Latvijā, ir īsta patvaļa. Visas sarkanās strīpas jau ir pārkāptas, un, protams, vienmēr, kad mērs ir pilns, ir kāda pēdējā pile, kad tas ir pilns un saturs līst pāri malām... uzrakstīju rakstu "Veltījums Latvijas simtgadei". Latviešu valodā tā izplatījās vienā acumirklī... tā ir bezjēdzīga cīņa ar birokrātiju, tā ir mafija," – teica Kadišs.

Viņš piebilda, ka jau zaudējis cerību kaut ko panākt likumīgā ceļā. "Likumi netiek rakstīti par labu tautai – vara tos raksta pati sev," – atzīmēja Kadišs.

Viņš atgādināja, ka valstij būtu jārūpējas par saviem pilsoņiem, bet tagad Latvija aiziet nebūtībā – tā nekad nav bijusi tik tuva pazušanai. Par to liecina statistika.

Айнарс Кадишс проводит голодовку у здания кабинета министров в Риге - Sputnik Latvija
"Latvija ies bojā. Pelnīti": kāpēc latvietis uzsācis bada streiku pie Ministru kabineta?

Kadišs nolēma izmantot radikālu metodi, lai piesaistītu sabiedrības uzmanību tam, ka iedzīvotājus likvidē. Jau pirmajā dienā viņa akcija guva plašu atbalsi sociālajos tīklos, atbalsts nāk no daudzām valstīm, sākot no Lielbritānijas līdz Palestīnai. Politiķi, ieejot Ministru kabineta ēkā, steigšus novēršas, bet līdzjūtīgi cilvēki nes termosus un saka atbalsta vārdus.

Latvijas mediji nestāsta par Kadiša akciju, taču tā guvusi plašu rezonansi sabiedrībā. "Cilvēki mostas, cilvēki ir vairāk saliedējušies," – ir pārliecināts publicists.

Ziņu lente
0