Noskaidrojies, kādas apsūdzības izvirzītas Normundam Vilnītim

© из личного архива Нормундcа ВилнитисаНормундc Вилнитис
Нормундc Вилнитис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais KNAB vadītājs, domājams, piedāvājis par atlīdzību atbalstu kādam uzņēmumam Polijā, taču nav palīdzējis.

RĪGA, 18. februāris — Sputnik. Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) bijušā priekšnieka Normunda Vilnīša aizturēšana ir saistīta ar Polijas uzņēmuma mēģinājumu saņemt licenci maksājumu iestādes darbībai Latvijā, vēsta telekanāls TV3.

Domājams, Vilnītis februāra sākumā tika aizturēts lietā, kas saistīta ar naudas atmazgāšanu, tomēr viņa advokāte kategoriski noliedza, ka pret viņas klientu ierosināts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 195. pantu.

Стюард в самолете Airbus A220-300 авиакомпании airBaltic - Sputnik Latvija
Linkaiša godīguma dēļ KNAB pārbaudīs visus ministrus pēdējo desmit gadu laikā

Programmas "Nekā personīga" žurnālisti pastāstīja, ka aizdomās turamā statuss lietā piešķirts arī advokātei Ievai Ramiņai un bijušajam KNAB darbiniekam Andrejam Vasiļevičam.

Izmeklētāji uzskata, ka Polijā strādājošais uzņēmums GPN Data Europe samaksājis Vilnīša firmai 135 tūkstošus eiro par palīdzību licences saņemšanai maksājumu iestādes darbībai Latvijā, kas ļautu uzņēmumam sniegt pakalpojumus visā Eiropas Savienībā. Šādiem uzņēmumiem ir jāiziet stingra procedūra Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) uzraudzībā.

Žurnālisti pastāstīja, ka iepriekš kompānija GPN Data Europe iegādājusies uzņēmumu Latvijā GPN Data Latvia, kuras darbinieks bija Vasiļevičs. Viņš kļuva par vidutāju starp Polijas uzņēmumu un Vilnīti. 2016. gtada beigās Vilnīša firmas kontā tika ieskaitīti minētie 135 tūkstoši eiro. pats Vasiļevičs apgalvoja, ka Vilnīša firmai samaksājis par juridisko palīdzību. Licences noformēšanai Vilnītis piesaistījis advokāti Ramiņu, kuras birojā pirms ilgiem gadiem praktizēja pašreizējais FKTK padomes priekšsēdētājs Pēters Putniņš. FKTK apstiprināja, ka advokāta klātbūtne licences kārtošanā ir vēlama.

Taču, neskatoties uz iztērēto naudu, GPN Data Europe licenci nesaņēma. Rezultātā kompānijas vadība Polijā pauda neuzticību uzņēmuma valdes loceklim Vladimiram Remi un pat iesūdzēja viņu tiesā. Domājams, tieši pēc tam Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde pērn sāka kriminālprocesu par sagatavošanos kukuļdošanai, kukuļa piesavināšanos un naudas atmazgāšanu.

Ziņu lente
0