Latviju Eirovīzijā pārstāvēs Carousel

© Fabrice COFFRINI / AFPШтаб-квартира Европейского вещательного союза
Штаб-квартира Европейского вещательного союза - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eirovīzijas dalībniekiem no Latvijas vispirms nāksies piedalīties konkursa pusfinālā.

RĪGA, 17. februāris — Sputnik. Latvija ir izvēlējusies izpildītājus, kuri pārstāvēs valsti starptautiskajā konkursā Eirovīzija, kas šogad noritēs Telavivā (Izraēla), vēsta TVNet.

16. februāra vakarā Rīgas kinostudinā notika nacionālās atlases fināls Supernova 2019.

Ar saviem darbiem publiku iepazīstināja astoņi izpildītāji – Samanta Tīna, Edgars Kreilis, Markuss Riva, Carousel, Laime Pilnīga, Dziļi Violets feat Kozmens, Aivo Oskis un Double Faced Eels.

Saskaņā ar skatītāju balsojuma rezultātiem, Latviju Eirovīzijā šogad pārstāvēs duets Carousel ar dziesmu That Night.

Māksliniekiem tiks dāvāta iespēja noslēgt līgumu ar vienu no vadošajiem leibliem reģionā – Universal Music Group, kas palīdzēs popularizēt uzvarētāju ārpus Latvijas.

Pagājušajā gadā uzvaru Eirovīzijā izcīnīja dziedātāja Neta Barzilaja no Izraēlas ar dziesmu Toy, un 64. konkurss notiks Telavivā. Iepriekš Izraēla uzņēma pie sevis Eirovīziju tikai 1979. un 1999. gadā.

Laura Rizzotto, kura pārstāvēja Latviju konkursā pērn, neiekļuva finālā, tāpēc šogad Carousel nāksies vispirms piedalīties pusfinālā.

Vakar vakarā noskaidrojās arī Igaunijas pārstāvja vārds – atlases konkursā Eesti Laul ("Igaunijas dziesma") uzvaru izcīnīja zviedru dziedātājs Viktors Krons ar dziesmu Storm.

Ziņu lente
0