Gasparjans: Baltija attiecībās ar Krieviju ir radikālāka nekā ES

© SputnikАрмен Гаспарян
Армен Гаспарян - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas valstis visiem spēkiem pūlas demonstrēt negatīvu attieksmi pret visu krievisko, uzskata Armens Gasparjans.

RĪGA, 17. februāris – Sputnik. Lietuva rīkojas saskaņā ar tehnoloģiju "vispirms paziņot par iejaukšanos, pēc tam lepni aiziet", intervijā Sputnik Lietuva pastāstīja politologs un žurnālists Armens Gasparjans.

"Galvenais – apsūdzēt, bet tu pēc tam taisnojies. Pie tam visi tavi paziņojumi par to, ka mēs šeit nestrādājam vai vispār runājam par kaut ko citu, nevienu neinteresē. Pēdējo gadu politikas modelis ir parādījis, ka tu vari teikt visu, ko vēlies, atradīsies divi simti muļķu, kuri tevi tiražēs, un tas kļūs par absolūtu patiesību," – norādīja Gasparjans.

Politologs uzsvēra, ka Baltijas valstis vienmēr ir tiekušās būt radikālākas nekā visa Eiropa.

"Viņi taču demonstrēja piemērus savai simtprocentīgi negatīvajai attieksmei pret visu krievisko," – piezīmēja politologs.

Aizvadītajā nedēļā Lietuvas Valsts drošības departaments (VDD) un Aizsardzības ministrijas operatīvo dienestu otrais departaments publicēja pārskatu par nacionālās drošības apdraudējumiem. Starp "draudiem" viņi minējuši Krieviju, Baltkrieviju un Ķīnu.
Флаг Китая - Sputnik Latvija
Ķīna uzskata Lietuvas apsūdzības par absurdām un muļķīgām

Lietuvas specdienesti paziņoja, ka "Krievijas izlūkdienests" vāc informāciju, kaitē IT sistēmu darbam un pievienojas ietekmes operācijām. Viņu galvenais mērķis it kā esot politiskā un ekonomiskā informācija par Lietuvu.

Piemēram, kāda Krievijas kompānija tika apsūdzēta par "Lietuvas kartogrāfisko datu vākšanu", taču pats uzņēmums tamlīdzīgus pārmetumus atspēkoja un paziņoja, ka tam nav nekādas saiknes ar Baltijas valsti.

Iepriekš politikas analītiķis Aleksandrs Nosovičs intervijā Sputnik Lietuva pastāstīja, ka Lietuvas valdība sava politiskā režīma pamatos likusi "bailes no Krievijas". Pie tam pats specdienestu pārskats ir tikai politiskā reklāma.

Ziņu lente
0