Skolas psihologs nepalīdzēja meitenei pasargāt sevi no pedofīla

CC0 / pixabay / Кукла в руках
Кукла в руках - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bērni bieži cieš no seksuālas vardarbības no ģimenes locekļu vai tuvinieku puses, savukārt kad viņi stāsta par notikušo, viņiem nespēj noticēt.

RĪGA, 13. februāris – Sputnik. Šonedēļ Valsts policijas darbinieki aizturēja vīrieti, kuru tur aizdomās par nepilngadīgas meitenes izmantošanu seksuālos nolūkos, raksta Mixnews.lv.

Kā paziņoja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, noziegums tika pastrādāts Rīgas reģionā. Aizturētais bijis cietušās tuvinieks, taču Ķuzis neprecizēja, vai šis cilvēks bija viņas ģimenes loceklis.

Polija publicējusi vietējo pedofilu un izvarotāju adreses - Sputnik Latvija
Polija publicējusi vietējo pedofilu un izvarotāju adreses

Uzmākšanās un seksuālā izmantošana, iespējams, notikusi ilgstošā laika posmā. Ķuzis atzīmēja, ka meitene pastāstīja par notikušo skolas psihologam, taču uz viņas vārdiem neviens nereaģēja. Neskatoties uz to, ka šādos gadījumos bērni var pārspīlēt, speciālistam ir visas iespējas pārbaudīt, vai viņu sacītais ir patiesība vai meli, norādīja Valsts policijas priekšnieks.

Pērn dažādos noziegumos cietuši 525 bērni – tas ir par septiņiem cilvēkiem mazāk nekā pirms gada. Noziegumos pret tikumību un dzimuma neaizskaramību cietuši 229 nepilngadīgie, kas ir par 14% vairāk, nekā pirms gada. Cietsirdīgas izturēšanās un vardarbības rezultātā pērn cietuši 92 bērni, kar ir par 4,5% mazāk, nekā 2017. gadā. Mantiskos noziegumos pērn cietuši 74 bērni.

Visbiežāk varmākas ir ģimenes locekļi vai tai pietuvinātas personas. Tai pat laikā varmākas var meklēt upurus arī Internetā

Ķuzis atzīmēja, ka policija joprojām "velk aisbergu ārā no ūdens".

Ziņu lente
0