"Pazemina vidējo IQ": latviešu seriālos atrasta "Kremļa roka"

© UnsplashТелевизор
Телевизор - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Radošā inteliģence noraizējusies par seriālu kvalitāti Latvijā: tie apstulbina skatītājus, tātad to radītāji ir Putina atbalstītāji.

RĪGA, 12. februāris — Sputnik. Interesanta diskusija izvērsusies pēc Unas Rozenbaumas publikācijas, kurā viņa kritizēja vietējo televīzijas seriālu kvalitāti. Varbūt pa jokam, varbūt nopietni viņa uzrakstīja, ka aiz tādiem seriāliem stāvot Krievijas prezidenta Vladimira Putina atbalstītāji.

"Es uzskatu, ka latviešu seriālus taisa Putina atbalstītāji. Jo tie pazemina vidējo IQ un stulbus cilvēkus ir vieglāk kontrolēt. #abidivi и #visspavecam", - savā lapā Twitter uzrakstīja Una Rozenbauma un papildināja publikāciju ar tēmturiem, kuri acīmredzot norāda uz seriāliem Divi vienā un Viss pa jaunam.

Daži sociālo tīklu apmeklētāji Unas publikāciju uztvēra ar zināmu ironiju un sarkasmu, dažs atbildēja, ka tamlīdzīgu seriālu uzdevums nebūt nav IQ celšana.

​"Nav tiesa. Es esmu krietni stulbs bet neviens nespēj mani kontrolēt," – sarkastiski attrauca lietotājs zemnieks̊ | cehs.lv.

​"Mani ļoti interesē ,vai kaut kur ir cilvēki, kas savā starpā veido tādus dialogus un tādā veidā komunicē,kā šajos seriālos?!" – autores sašutumu atbalstīja TomassFinks.

Daži komentētāji tomēr sameklēja itin labus un interesantus latviešu teleseriālus. Tiesa, vēlāk viņi precizēja, ka šie seriāli veidoti pēc literāru darbu motīviem.

​"Nu, man kā profesionālai "Likteņa līdumnieku" fanei tas der, jo nekas labāks pēc tam nav bijis," – atzīmēja Sarmīte Kolāte.

​"Man patika arī "Saldā indes garša"," –atzina Inga Gorbunova.

Savukārt Māris Vaniņš bija izbrīnīts par domu, ka seriāliem būtu jāpaceļ intelekta līmenis.

​"Interesanti , kuri seriāli paaugstina IQ līmeni? Pēc definīcijas seriāls cilvēku tupina, tāpat kā Twitter ziņas vienā teikumā, reklāmas, videoklipi u.t.t.," – uzrakstīja Māris.

Savukārt publikācijas autore atzīmēja, ka viņai zināma pārraide QI (britu intelektuālā komēdijas un spēļu televīzijas programma – red.), un tā esot visai izglītojoša.

Ziņu lente
0