Vācijas iznīcinātāji trenējas Igaunijas debesīs

© Wikipedia / Wo st 01Истребитель Eurofighter немецких ВВС
Истребитель Eurofighter немецких ВВС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācu lidotāji apgūst gaisa kaujas elementus un izlūkošanu nelielā augstumā, kā arī pilnveido iemaņas mijiedarbībai ar Igaunijas Aizsardzības spēku sauszemes vienībām.

RĪGA, 11. februāris — Sputnik. Šīs nedēļas sākumā, 11. februārī Vācijas kara aviācijas iznīcinātāji Eurofighter turpinās pilnveidot treniņu lidojumus Igaunijas gaisa telpā, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz Igaunijas Aizsardzības spēku preses dienestu.

Vācijas GKS lidmašīnas, kas turpina dežūru kopš 2018. gada augusta, pilnveido mijiedarbību lidojumos nelielā augstumā – līdz 152 metriem.

Американские военные в Тапа. - Sputnik Latvija
Pārāk maza NATO: nolemts paplašināt armijas pilsētiņu Igaunijā

Lidojumi ieplānoti vērā ņemamā attālumā no apdzīvotajām vietām, lidmašīnas paceļas gaisā no NATO vienīgā kara aerodroma valstī – Emari Igaunijas ziemeļos, vēsta Aizsardzības spēki.

Pēc Baltijas valstu iestāšanās Ziemeļatlantijas aliansē tika sāktas NATO dalībvalstu gaisa kara spēku eskadriļu dežūras. Dežūru secība tiek apstiprināta alianses aizsardzības ministru ikgadējās apspriedēs.

Beztermiņa lēmums tika pieņemts NATO samitā Čikāgā (ASV) 2012. gadā. Tas paredz, ka viena NATO dalībvalsts aviācijas vienība tiek dislocēta Emari (Igaunijā), otra – bijušajā padomju kara aerodromā netālu no Šauļiem (Lietuva).

NATO vienību un kopējo mācību skaita palielināšanās

Šī gada februārī Vācijas aizsardzības ministre Ursula fon der Laiena apmeklēja NATO kara aerodromu Emari un iepazinās ar vācu lidotāju dienesta apstākļiem.

Tiekoties ar Igaunijas aizsardzības ministru Jiri Luiku, vācu ministre apgalvoja: "Igaunijas drošība – tā ir arī Vācijas drošība, jūsu rūpes – tās ir arī mūsu rūpes."

Viņa piezīmēja: "Mēs varam uzticēties viens otram gan šeit, gan arī Afganistānā vai Mali, kur mūsu karavīri dien plecu pie pleca."

Iepriekš vēstīts, ka NATO militārā alianse kopš Baltijas valstu iestāšanās tajā pastāvīgi paplašina savu klātbūtni reģionā, palielina dislocēto vienību skaitu un biežāk organizē kopīgās mācības, kuru mērķis, pēc eksperta Sergeja Jermakova domām, ir uzlabot alianses sadarbību kaujas apstākļos un mobilitāti.

Maskava ne vienu reizi vien ir norādījusi, cik bīstama ir Baltijas jūras reģiona militarizācija, un uzsvērusi: alianses apgalvojumi par "militārajiem draudiem" Baltijas valstīm no Krievijas puses ir absurdi.

Ziņu lente
0