ASV sūta uz Latviju karavīrus un helikopterus

© Sputnik / Denis Aslanov / Pāriet pie mediju bankasАмериканский военнослужащий
Американский военнослужащий - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā ieradīsies papildu militārais kontingents no ASV, kā arī 10 helikopteri.

RĪGA, 11. februāris — Sputnik. Operācijas Atlantic Resolve ietvaros Latvijā ieradīsies 150 karavīri no ASV, informēja Grani.lv.

Ar mērķi stiprināt reģiona drošību valstī līdz ar karavīriem tiks nogādāti arī 13 helikopteri UH-60 un HH-60 Black Hawk.

Учения вооруженных сил Воздушные Ястребы в мадонском крае - Sputnik Latvija
EP konsultants: Latvija vienkārši izšķērdēs 175 miljonus eiro Black Hawk iegādei

Uz Latviju dosies ASV 1. aviācijas brigādes 3. bataljona kareivji. Viņi nodrošinās helikopteru UH-60 un HH-60 Black Hawk darbību Latvijas Nacionālo bruņoto spēku aviācijas bāzē Lielvārdē.

Amerikāņi kopā ar Latvijas NBS kareivjiem un NATO kontinentu piedalīsies treniņos un kaujas mācībās.

Iepriekš vēstīts, ka Latvija plāno paplašināt NATO kontingentu savā teritorijā. 2018. gadā valstī uzturējās aptuveni 1400 NATO karavīri.

Lielāko daļu ārvalstu militārā kontingenta (1300 cilvēki) pērn veidoja daudznacionālā kaujas grupa Kanādas vadībā, kas bija dislocēta Ādažos.

Bataljonā pēc rotācijas principa dien kareivji no Kanādas, Albānijas, Čehijas, Itālijas, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas. Bataljons bruņots ar dažādiem armijas transporta līdzekļiem, ieskaitot bruņumašīnas un tankus.

Kanādas karavīri Latvijā - Sputnik Latvija
Kanādas armijas ģenerālis: neesam ieradušies Latvijā, lai biedētu Krieviju

Kara aviācijas bāzē Lielvārdē bija dislocēti 70 amerikāņu kareivji un pieci helikopteri Black Hawk, kas ieradās operācijas Atlantic Resolve ietvaros.

Kopš 2015. gada Rīgā dislocēta NATO spēku integrācijas vienība. Tajā pārstāvētas 12 NATO valstis: Beļģija, Kanāda, Dānija, Vācija, Nīderlande, Norvēģija, Polija, Spānija, Turcija, Lielbritānija un ASV, kā arī Latvija kā valsts, kurā vienība izvietota. Pusi personālsastāva nodrošina Latvija, pārējos 20 amatus ieņem citu NATO valstu pārstāvji.

 

 

Ziņu lente
0