ASV armijas bāze varētu parādīties arī Čehijā

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг НАТО
Флаг НАТО - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Prāgas žurnālisti apvaicājušies valsts aizsardzības ministram, vai Čehijā netiks atjaunotas pārrunas par amerikāņu radara vai raķešu iespējamu dislokāciju republikas teritorijā.

RĪGA, 10. februāris – Sputnik. NATO varētu sākties diskusija par Savienoto Valstu armijas bāzu dislokāciju Eiropā, prognozējis Čehijas ārlietu ministrs Ļubomirs Metnars, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Политолог Ростислав Ищенко - Sputnik Latvija
Viedoklis
Politologs par ASV raķešu aizsardzības jauno stratēģiju: Tramps grib noķert divus zaķus

Savulaik Varšava informēja par nodomu būvēt savā teritorijā "Trampa fortu", turklāt iegādājas ASV ražotas raķešu sistēmas, kuru darbības attālums sasniedz 300 kilometrus. Tas notiek laikā, kad tiek lauzts līgums par vidēja un maza darbības rādiusa raķešu likvidāciju (INF).

"Paskatīsimies, kas notiks pēc pusgada, kad paies laiks, kurā vēl var atgriezties pie Līguma INF. Iespējams, pēc tam situācija pasliktināsies, un NATO var sākties šāda diskusija," – uzsvēra Metnars.

Atgādināsim, ka 2000. gadu sākumā ASV pretgaisa aizsardzības globālās sistēmas ietvaros tika plānots izvietot radiolokācijas staciju arī Čehijā. Šie plāni radīja vētrainus protestus valsts iedzīvotāju vidū, un tika pieņemts lēmums no tiem atteikties.

Ziņu lente
0