Krievijas čempions boksā nošauts nedēļu pirms cīņas ar Latvijas sportistu

© Photo Facebook / Александр КостроминБоксер Александр Костромин
Боксер Александр Костромин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ceturtdien, 7. februārī Belgorodas tiesībsargājošās iestādes saņēma informāciju par slepkavību – ar šāvieniem mugurā nogalināts Krievijas sportists Aleksandrs Kostromins.

RĪGA, 9. februāris — Sputnik. Krievijas bokseris Aleksandrs Kostromins nogalināts ar vairākiem šāvieniem mugurā. Nezināmais slepkava paspējis aizbēgt. Sakarā ar slepkavību ierosināta krimināllieta, informēja REN TV.

Informāciju par slepkavību Belgorodas tiesībsargājošās iestādes saņēma 7. februāra vakarā – Dubovoje ciema Uļitkas mikrorajonā tika atrasts mirušais sportists. "Sakarā ar šo faktu (..) ierosināta krimināllieta atbilstoši KF Kriminālokedeksa 105. p. 1. daļā minētā nozieguma pazīmēm (slepkavība)," – informēja reģiona Izmeklēšanas pārvalde.

Izmeklēšanas versija liecina, ka slepkavība notikusi aptuveni 20:30. Uzbrucējs izšāvis Kostrominam mugurā, pēc tam aizbēdzis no notikuma vietas. Daži dati liecina, ka viņš aizbraucis automašīnā Lada Priora. Tiesībsargājošo iestāžu darbinieki meklē domājamo noziedznieku.

Par slepkavības iespējamiem motīviem pagaidām nekas nav zināms. Kostromina paziņas atzīmēja, ka viņš ne ar vienu nav konfliktējis un nav iesaistījies apšaubāmās situācijās. Taču neilgi pirms nāves viņš sācis publicēt sociālajos tīklos informāciju par kriminālām tēmām. Patlaban viņa lapas ir bloķētas.

Savu karjeru sportā Aleksandrs Kostromins sāka futbolā, pēc tam pārgāja uz boksu un sāka uzstāties svara kategorijā līdz 80 kg. Trijās profesionālajās cīņās viņš izcīnīja trīs uzvaras. Pēdējā cīņa notika pagājušajā gadā. Jau 16 gadu vecumā Kostromins kļuva par Krievijas čempionu. 2014. gadā viņš izcīnīja uzvaru starptautiskā turnīrā Sevastopolē.

Pēdējā laikā Kostromins piedalījās MMA cīņās privātā klubā, taču neplānoja noslēgt cīņas saskaņā ar boksa noteikumiem. Viņš trenējās kopā ar pasaules čempionu cīņas sambo Vadimu Ņemkovu.

16. februārī Aleksandram Kostrominam bija ieplānota ceturtā profesionālā cīņa ar sportistu Raiti Sinkēviču no Latvijas. Viņš vēl nav sniedzis komentārus par Krievijas sportista nāvi.

Šodien Aleksandram Kostrominam būtu apritējuši 30 gadi. Par sportistu sēro sieva un bērns.

Ziņu lente
0