LTR izlūkdienests ziņo par sievietēm-snaiperēm ar Baltijas akcentu

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasСитуация в Луганской области
Ситуация в Луганской области - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārvalstu snaiperes ar Baltijas akcentu ieradušies apdzīvotajā vietā Sčastje Donbasā lai iegūtu pieredzes praksi pēc treniņiem, paziņoja LTR Tautas milicijā.

RĪGA, 5. februāris – Sputnik. Pašpasludinātajā Luganskas Tautas Republikā paziņoja, ka izlūkdienests piefiksējis sieviešu-snaiperu ar Baltijas akcentu ierašanos Donbasa saskarsmes līnijā, tiek ziņots LTR Tautas milicijas mājaslapā.

"Saskaņā ar mūsu izlūkdienesta datiem tiek atzīmēta snaiperu grupas ierašanās apdzīvotajā vietā Sčastje, tā lielākoties sastāv no sievietēm ar Baltijas akcentu, ar vietējiem iedzīvotājiem viņas kontaktē reti," - pastāstīja LTR Tautas milicijas oficiālais pārstāvis Andrejs Maročko.

Saskaņā ar Tautas milicijas datiem, snaiperes-ārzemnieces ieradušās pēc mācībām Rietumukrainā snaiperu darbības aktivizēšanai ar mērķi saasināt situāciju kaujas sadursmes līnijas garumā, kā arī lai iegūtu praktisko pieredzi pēc teorijas kursu apgūšanas.

"Situācija LTR Tautas milicijas atbildības zonā paliek saspringta un pastāv saasināšanās tendence," - pateica Maročko.

Ситуация на линии разграничения в Луганской области - Sputnik Latvija
Luganskas TR paziņoja par Latvijas algotņu ierašanos Ščastjē

Iepriekš LTR vairākkārt reģistrējusi ārvalstu algotņu ierašanos saskarsmes līnijā. Piemēram, novembra beigās tika ziņots par dažiem simtiem militāro instruktoru no ASV, Kanādas, Polijas un Baltijas valstīm, kuri Bobrovskoje un Bobrovo ciemu teritorijā mācīja Ukrainas BS karavīriem militāro izlūkošanu un kaujas taktiku un gatavoja snaiperus un diversijas un izlūkošanas grupas apdzīvotajā vietā Sčastje. Tā paša mēneša sākumā LTR paziņoja, ka Ukrainas militārās vienības savilkušas uz saskarsmes līniju ap 50 algotņiem no Latvijas un Gruzijas, apdzīvotajās vietā Katerinovka un Sčastje.

2014. gada aprīlī Ukrainas varasiestādes uzsāka kara operāciju pret pašpasludinātajām LTR un DTR, kuras paziņoja par neatkarību pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī. Saskaņā ar aktuālākajiem ANO datiem, par konflikta upuriem kļuva vairāk nekā 10 tūkstoši cilvēku. Donbasa situācijas noregulēšanas jautājums tiek apspriests, tostarp, Minskas kontaktu grupas tikšanās laikā, kura kopš 2014. gada septembra pieņēmusi jau trīs dokumentus, kuri reglamentē konflikta deeskalācijas soļus. Taču arī pēc vienošanās par pamiera noslēgšanu starp konflikta pusēm turpinās apšaudes.

Ziņu lente
0