Latvijā negaidot ienāks ciklons

© Sputnik / Sergey MelkonovСнегоуборочная техника в Резекне
Снегоуборочная техника в Резекне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sinoptiķi nebrīdināja, ka pirmdien, 4. februārī Latvijā ieradīsies ciklons, kas nesīs spēcīgus sniegputeņus.

RĪGA, 4. februāris — Sputnik. Pirmdien, 4. februārī Latviju šķērsos ciklons, par kura ierašanos meteorologi nav brīdinājuši, vēsta TVnet.lv.

Sinoptiķi brīdināja, ka ciklons nesīs spēcīgu sniegu. Nokrišņi gaidāmi Zemgalē, Vidzemē un, iespējams, arī Rīgā. Domājams, Latvijas austrumu rajonos gaidāms lietus.

Sniegs gaidāms visu dienu – tas aprims tikai vakarpusē. Rezultātā sniega segas biezums var pieaugt līdz 15 centimetriem.

Gaisa temperatūra pirmdien no rīta un dienā pazemināsies līdz 0..-3 grādiem. Latgalē saglabāsies atkusnis līdz +2 grādiem. Pūtīs ziemeļu vējš.

Iepriekš vēstīts, ka pēc salīdzinoši siltas nedēļas nogales Latvijā iestāsies vēsāks laiks, taču jaunākās prognozes liecina, ka arī šī nedēļa Latvijā būs silta.

Autovadītājiem ieteicams būt īpaši uzmanīgiem sniegputeņa laikā – redzamība samazināsies un pasliktināsies apstākļi uz ceļa.

Iepriekš valsts uzņēmums "Latvijas Valsts ceļi" brīdināja, ka ceļi būs ļoti slideni, apledojums saglabāsies atkušņa rezultātā.

Ziņots, ka sniega novākšanai uz Latvijas ceļiem izbraukušas 134 speciālās tehnikas vienības.

"Latvijas Valsts ceļi" aicināja vadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus, nepārkāpt ātruma režīmu un ievērot distanci starp transporta līdzekļiem uz ceļa.

Turklāt vadītāji var sniegt informāciju par īpaši bīstamiem iecirkņiem pa tālruni 80005555 vai publicēt to sociālajos tīklos Facebook un Twitter.

Ziņu lente
0