Gāja dot pa purnu krieviem: Liepājas skolēni atspēko policijas versiju

© liepajaУлица в Лиепае
Улица в Лиепае - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Liepājas skolēni iebilst policijas pārstāvjiem: viņi ir pārliecināti, ka nesenie kautiņi pilsētā notikuši nacionālu strīdu dēļ.

RĪGA, 2. februāris — Sputnik. Liepājas skolēni sarunā ar Bez Tabu žurnālistiem pastāstīja, kāda iemesla dēļ izcēlušies nesenie kautiņi. Viņi noliedza policijas versiju par to, ka kautiņi nav izcēlušies nacionālo nesaskaņu dēļ.

Iepriekš Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa priekšnieks Ingus Ukstiņš pastāstīja, ka saņemti vairāki ziņojumi par skolēnu konfliktiem, ko, iespējams, radījušas etniskās nesaskaņas.

Мужчина показывает разбитый кулак - Sputnik Latvija
"Līdz traģēdijai ir tikai viens mirklis": Liepājā kaujas latviešu un krievu pusaudži

Ziņots, ka 15. janvārī Jāņa Čakstes laukumā tika piekauts pusaudzis. 16. janvārī policija saņēma ziņu, ka pie Liepājas 8. vidusskolas plānota desmitiem dažādu tautību skolēnu sadursme. Policija operatīvi reaģēja un sapulcējušos skolēnus izklīdināja.

Taču pēc tam skolēnu bars sapulcējies pie Dienvidu fortiem. Arī tur iejaukusies policija, bet vēlāk saņemta ziņa, ka pusaudži vēlāk sapulcējušies vēlreiz un sakāvušies.

Policija identificējusi vairākus kautiņu iniciatorus, kuros piedalījās 7., 8. un 9. klašu skolēni no dažādām skolām, gan zēni, gan meitenes. Policija sazinājās ar viņu vecākiem, aprunājās ar pusaudžiem. Vēlāk Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes preses sekretāre Madara Šeršņeva paziņoja, ka informācija par nacionālajām nesaskaņām nav apstiprināta. Lieta tika ierosināta nevis par nacionālā naida kurināšanu, bet gan par huligānismu.

Taču 8. vidusskolas skolēniem šajā jautājumā ir cits viedoklis. Visi ir pārliecināti, ka konflikta pamatā ir etniskas nesaskaņas.

"Facebook” bija pilns. Tikos un tikos, lai nāk krieviem pa purnu dot. Man nekādu dižu pretenziju pagaidām nav. Pagaidām. Ja viņi paliek stulbi, tad ir, kā ir," – apgalvoja 8. vidusskolas audzēknis.

Cits skolēns atklāja, ka devies uz vienu kautiņu, bet uz nākamajiem vairs neesot gājis: "Tāds karš. Kaušanās bija piedāvājums no krievu puses."

8. vidusskolas direktore, komentējot situāciju, paziņoja, ka skolas darbinieki baidās no starpnacionālajiem konfliktiem, taču pagaidām nekas tamlīdzīgs skolā nav noticis.

Policija turpina izmeklēšanu.

Ziņu lente
0