Politika

Kučinskis: Kariņš neko neuzņemas

© Sputnik / Sergey MelkonovПремьер-министр Латвии Марис Кучинскис
Премьер-министр Латвии Марис Кучинскис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas bijušais premjerministrs Māris Kučinskis atklātā intervijā pastāstīja, kādu iespaidu uz viņu atstājusi pašreizējā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa darbība.

RĪGA, 1. februāris — Sputnik. Latvijas bijušais premjerministrs Māris Kučinskis (Zaļo un zemnieku savienība) Latvijas radio 4 programmā "Doma laukums" pastāstīja par savas vadības darba rezultātiem, plāniem par darbu opozīcijā un iespaidu, kādu uz viņu atstājusi pašreizējā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība") darbība.

Māris Kučinskis sāka vadīt Latvijas valdību 2016. gada 11. februārī un atdeva posteni Kariņam šī gada 23. janvārī, kad valdošā koalīcija pēc ilgstošām pārrunām beidzot tika izveidota un Saeima atbalstīja jauno Ministru kabinetu.

"Esmu apmierināts ar paveikto. Pirmkārt, domāju, mēs pirmo reizi Latvijas vēsturē tomēr izveidojām kabinetu kā komandu, kas neatkarīgi no partijas piederības tomēr strādāja, lai izpildītu saistības, ko uzņēmāmies sākumā," – apliecināja M.Kučinskis.

Viņš piebilda, ka ir gandarīts arī par dažām izmaiņām, piemēram, ekonomikā un veselības aprūpē.

Голосование в Сейме Латвии - Sputnik Latvija
Politika
Pensijas nav palielinātas, PVN nav samazināts: Saeimas pirmā sēde ar apstiprināto valdību

"Nekad nebūs tā, ka visi būs apmierināti. Uzskatu, ka savu misiju esmu izpildījis un man nav jākaunās par triju gadu laikā paveikto," – norādīja Kučinskis.

Politiķis paskaidroja arī kritiku, ko nācies uzklausīt viņa valdība,.

"Man šķiet, vienīgais ir tas, ka mēs maz skaidrojām savus lēmumus. Tas ir mans vienīgais secinājums. Vajadzēja vairāk uzmanības veltīt attiecībām ar sabedrību: paskaidrot, ko darām, kāda būs nākotne," – viņš apgalvoja.

Pēc valdošās koalīcijas izveides ZZS nokļuva opozīcijā kopā ar partiju "Saskaņa", kas šonedēļ ziņoja, ka gatavojas radīt "ēnu valdību". Vakar Saeima noraidīja "Saskaņas" ierosinājumu palielināt minimālo algu un neapliekamo minimumu līdz 500 eiro mēnesī, palielināt bērnu pabalstus. Ar ZZS atbalstu nepietika.

"To, ka mēs – opozīcija – būsim ļoti spēcīgi, man šķiet, zina arī Kariņa kungs... Mēs neteiksim, ka mums ir ēnu valdība, taču visas nozares starp mums – opozīcijas deputātiem – ir sadalītas," – teica ekspremjers.

Viņš paskaidroja arī savu viedokli par jaunās valdības izteikumiem par to, ka iepriekšējais MK ir atbildīgs par 2019. gada budžetu.

"Pašreizējai koalīcijai ir divas nianses. Viena – visu uzveļ pagājušajai (valdībai – red.), atsakās no visiem finansiāli kaut cik nozīmīgiem solījumiem.

Otrkārt, redzu ļoti interesantu lietu: Kariņa kungs nekur neuzņemas atbildību, taču norāda, ka katram ministram, katrai partijai ir jācīnās pašai par sevi. Baidos, ka tāda darba apstākļos kopēju rezultātu sasniegt būs ļoti grūti...

Katram ir sava taktika. Varbūt mana taktika bija uzņemties pārāk daudz. Es redzu, ka Kariņš neko neuzņemas. Varbūt viņam tas izdosies. Taču, manuprāt, diezin vai," – piebilda Kučinskis.

Ziņu lente
0