Nāvīga īres maksa: Vecrīgā slēgta leģendāra pankūku ēstuve

© Sputnik / Valery Titievsky / Pāriet pie mediju bankasБлины
Блины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Slavenā pankūku ēstuve "Šefpavārs Vilhelms" paziņojusi par slēgšanu: ēkai nomainījies īpašnieks, un telpu īre tajā kļuvusi neizdevīga.

RĪGA, 30. janvāris – Sputnik. Oficiāli par leģendārās pankūku ēstuves slēgšanu pašā Vecrīgas sirdī pagaidām nav ziņots. Slēgšanas un tās iemeslu apspriede notiek baumu līmenī. Vietējo mediju žurnālisti pamanījuši, ka aizritējušajā otrdienā iestādes durvis bija slēgtas, savukārt logā karājās uzraksts, ka kafejnīca nostrādājusi savu pēdējo dienu un pateicas visiem saviem klientiem par to, ka bijuši kopā ar viņiem vairāk nekā 20 gadus.

Iestādes "Šefpavārs Vilhelms" pārstāvis, vēloties palikt anonīms, paziņoja telefonsarunā, ka par pankūku ēstuves pēdējo darbadienu kļuva 27. janvāris. Ēkai, kurā atradās kafejnīca, nomainījies īpašnieks, un jaunie saimnieki piedāvāja neizdevīgus īres nosacījumus, tāpēc iestādi nolemts slēgt.

Eiro - Sputnik Latvija
Nodokļi žņaudz biznesu: Vecrīgā tiek slēgts nozīmīgs amatnieku veikals

Taču pastāv variants, ka pankūku ēstuve "Šefpavārs Vilhelms" tiks atvērta citā vietā. Kādā tieši – tas būs atkarīgs no firmas "Zilais putns" īpašniekiem, kurai tā pieder.

Tikmēr daudzi rīdzinieki uztvēra ziņu par leģendārās pankūku ēstuves slēgšanu kā personīgu traģēdiju un karsti apspriež to sociālajos tīklos.

""Vecrīgā slēgta pankūku kafejnīca "Šefpavārs Vilhelms"" - šī ziņa gan mani patiesi saskumdināja :( . Tik bieži tur bija ēsts un man patika. Žēl," raksta Facebook izstāžu kompānijas BT1 sabiedrisko attiecību pārstāve Inese Libere.

"Sasodīts! Vajadzēja darba laiku pagarināt vismaz līdz 20.00, kā agrāk bija. Būtu lielāks apgrozījums. Mēs ar bērniem vairākkārt esam tēmējuši uz Vilhelma pankūkām, bet neesam dabūjuši, jo vakarā slēgts," raksta Guna Pitkēviča.

Interesanti, ka nožēlas sakarā ar slavenās pankūku ēstuves slēgšanu tiek izteiktas ne tikai latviešu un krievu valodā, bet arī angliski. Tiesa, kam ir skaidrojums- pavāra figūra ar lielu pannu un pankūku, kura stāv pie kafejnīcas ieejas, bija īpaši populāra tūristu vidū.

Saskaņā ar portāla Firmas.lv datiem, firma "Zilais putns" ir dibināta 1991. gadā, 2017. gadā strādājusi ar 2,326 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 18,1% vairāk, nekā pirms gada. Taču uzņēmuma ienākumi samazinājās vairākas reizes – līdz 16 878 eiro. Izņemot pankūku ēstuvi "Šefpavārs Vilhelms", uzņēmumam "Zilais putns" pieder kafejnīca "13 krēsli", restorāns "Rozengrāls" un kafejnīca "Muzeja kafejnīca". Firmas īpašnieki vienādās daļā ir Vladimirs Barsuks, Faina Barsuka un Inga Analte.

Ziņu lente
0