Kautiņš viena eiro dēļ: ar autokrēslu pret nazi

CC0 / pxhere / Нож
Нож - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iereibis vīrietis aplaupīšanas mēģinājumā saskāries ar pretsparu.

RĪGA, 29. janvāris. - Sputnik. Svētdienas vakarā Valsts policija saņēma izsaukumu uz Sarkandaugavas tirdzniecības centra stāvvietu, kur ļaundaris draudēja vīrietim ar nazi, pieprasot atdot naudu.

Cietušais pastāstīja kārtības sargiem, ka atradies pie savas automašīnas, kad pie viņa pienācis nepazīstams vīrietis, izvilcis saliekamo nazi un pieprasījis naudu - vienu eiro. Cietušais salicis bērnu autokrēslu, ko gatavojies ievietot automašīnā, un ar to iesitis iereibušajam uzbrucējam. Ļaundaris, nobijies no negaidītā pretuzbrukuma, nometis nazi un aizskrēja.

Kārtības sargi aizturēja noziedznieku uz karstām pēdām. Aizturētais 1955. gada vīrietis jau agrāk bija nonācis policijas redzeslokā par alkoholisko dzērienu lietošanu sabiedriskajā vietā, arī šoreiz viņš bija piedzēries.

Par notikušo ir ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas, kas paredz brīvības atņemšanas sodu uz laiku līdz 5 gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbus, vai naudas sodu, ar mantas konfiskāciju vai bez tās un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Šobrīd aizturētais atrodas izolatorā.

Ziņu lente
0