Sniegu un salu nomainīs atkusnis: sinoptiķi par šīsnedēļas laikapstākļiem Latvijā

© Sputnik / Виталий Белоусов / Pāriet pie mediju bankasТермометр на окне
Термометр на окне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēdējās janvāra dienas būs sniegainas, pēc kā Latvijā ienāks atkusnis, sola sinoptiķi.

RĪGA, 28. janvāris – Sputnik. Saskaņā ar speciālistu prognozi, janvāra pēdējās dienas būs mākoņainas, savukārt daudzviet Latvijā snigs: rietumu un centrālajos rajonos sniega kārtas biezums palielināsies par 5-10 centimetriem. Taču gaisa temperatūra pieaugs, un februāra sākumā Latvijas iedzīvotājus sagaida ievērojams atkusnis.

Nedēļas sākumā laikapstākļus Latvijā noteiks rietumu ciklons, tāpēc pirmdien – mākoņi, sniegs, dažviet putenis. Izņemot snigšanu piekrastes rajonos, kā arī dienvidaustrumos gaidāms brāzmains vējš 15-18 metri sekundē. Gaisa temperatūra -1…-8 grādi.

Rīgā dienas pirmajā pusē gaidāms sniegs un putenis, gaisa temperatūra -3…-5 grādi.

Otrdien kļūs nedaudz siltāk: dienā visā Latvijas teritorijā termometra stabiņš pacelsies līdz -2…+2 grādiem.

Trešdien ciklona ietekme mazināsies, debesis skaidrosies, un būtiski nokrišņi nav gaidāmi. Laikapstākļus noteiks augstā spiediena zona, tāpēc naktī uz ceturtdienu atsevišķos rajonos temperatūra atkal pazemināsies līdz -8…-10 grādiem. Atsevišķos rajonos iespējama migla un salna.

Janvāra pēdējā dienā no dienvidiem Latvijā ienāks nokrišņu zona, kas atnesīs sniegu un slapju sniegu. Taču februāra sākumā atmosfēras spiediens paaugstināsies, un no dienvidaustrumiem Latvijā ienāks siltās gaisa masas. Valsts lielākajā daļā gaidāms atkusnis – naktī un dienā temperatūra saglabāsies +2…-3 grādu robežās. Februāra pirmajās dienās būtiski nokrišņi nav gaidāmi – vietām iespējams neliels sniegs, slapjš sniegs.

Saskaņā ar sinoptiķa Jāņa Tralla vērtējumu, atkusnis februāra sākumā Latvijā varētu būt vēl ievērojamāks – līdz +5 grādiem. Un nokrišņi šādā situācijā ir iespējami lietus veidā.

Ziņu lente
0