Lietuvā sastādīts aviopasažieru bagāžā atrasto bīstamāko priekšmеtu saraksts

© Sputnik / Александр ЛиповецЛоготип аэропорта в Вильнюсе
Логотип аэропорта в Вильнюсе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvos oro uostų apsardzes un drošības dienestā norādīja, ka pasažieri ne vienmēr zina, ko drīkst ienest lidmašīnā, un kas ir aizliegts.

RĪGA, 28. janvāris – Sputnik. Kompānija "Lietuvas lidostas" (Lietuvos oro uostų) sastādīja sarakstu no pieciem bīstamākajiem priekšmetiem, kurus pasažieri pērn centās ienest lidmašīnā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz kompānijas preses dienestu.

Lietuvos oro uostų apsardzes un drošības koordinators Ričards Martinaitis pastāstīja, ka bieži pasažieri patiešām nesaprot, ko drīkst pārvadāt bagāžā un ko nedrīkst.

Piektajā vietā drošības dienesta darbinieki ierindojuši kaujas nazi, kurš bijis Viļņas policijas uzskaitē.

Aviokompānijas airBaltic bagāžas noteikumi - Sputnik Latvija
Infografika
Aviokompānijas airBaltic bagāžas noteikumi

Ceturtajā vietā ierindojās patronu komplekts, ko centās ienest lidmašīnā pasažieris, kurš lidoja uz Antāliju pērnā gada augustā. Daudzi no tiem tiek pielietoti liela izmēra dzīvnieku medībās.

Trešās vietas aizliegtais priekšmets – vāle, ko pērn pirms Ziemassvētkiem lidmašīnas salonā centās ienest pasažieris Viļņas lidostā.

Saraksta otrajā vietā ir kokaīns, ko lietuvietis paņēma līdzi, lidojot uz Londonu. Lietuvos oro uostų darbinieki atgādina, ka par šādiem atradumiem ir paredzēta kriminālatbildība.

Par visnopietnāko incidentu tiek uzskatīta pērnā gada jūnijā norvēģu pasažiera bagāžā atrastā "granāta" – kā vēlāk noskaidrojās, tā bija lietuviešu mākslinieka Sauļusa Vaitekūna mākslas darbs, ko bija iegādājies norvēģis. Pēc šīs "granātas" atklāšanas amatpersonas kopā ar policiju evakuēja pasažieru termināli.

Pasažierus pirms izlidošanas aicina izlasīt bagāžas noteikumus, savukārt ja viņi nevar nodot pavadītājiem tādas aizliegtās lietas, kā kosmētika vai ēdiens, tad tās iespējams ziedot organizācijai Maisto bankas ("Pārtikas banka").

Ziņu lente
0