Politika

ASV lūdz Krievijas palīdzību

© REUTERS/Carlos BarriaПрезидент РФ Владимир Путин обменивается рукопожатием с президентом США Дональдом Трампом во время их двусторонней встречи на саммите G20 в Гамбурге
Президент РФ Владимир Путин обменивается рукопожатием с президентом США Дональдом Трампом во время их двусторонней встречи на саммите G20 в Гамбурге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Savienotās Valstis lūgušas Krievijas palīdzību pārrunās ar Ziemeļkoreju denuklerizācijas jautājumos.

RĪGA, 27. janvāris — Sputnik. ASV lūgušas Krievijas palīdzību jautājumā par "dienas kārtību" pārrunās ar KTDR par denuklerizāciju, informēja Krievijas ārlietu ministra vietnieks Igors Morgulovs, vēsta RIA Novosti.

Ziemeļkoreja - Sputnik Latvija
Ziemeļkoreja informē: pēc pārrunām ar ASV denuklerizācija ir apdraudēta

I.Morgulovs informēja par Savienoto Valstu lūgumu pēc pārrunām, kas notika Vašingtonā.

Krievijas ārlietu ministra vietnieks paskaidroja, ka lūgums sniegt atbalstu sekmīgas dienas kārtības izvēlei diskusijās par konkrētiem denuklerizācijas aspektiem izskanējusi apspriedē par otro ASV un Ziemeļkorejas samitu .

Morgulovs atzīmēja: ASV cer, ka samits dāvās impulsu, kas ļaus sarunai par denuklerizāciju pāriet praktiskajā plaknē.

Politiķis uzsvēra, ka Krievija kopā ar citiem sešu pušu pārrunu procesa dalībniekiem nodrošināt savu ieguldījumu apspriedē par konkrētiem pasākumiem un soļiem, kas vērsti ne tikai uz Ziemeļkorejas kodolproblēmas risinājumu, bet arī ļaus izskatīt arī citas KTDR grūtības.

Vēsturisks samits

Aizvadītā gada jūnijā Singapūrā notika vēsturē pirmais ASV un Ziemeļkorejas samits. Pēc tā rezultātiem izskanēja ziņojums, ka ASV un KTDR ir gatavas jaunām attiecībām un mieram.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija
Krievijas ārlietu ministrs aicina ASV uzsākt pārrunas ar Ziemeļkoreju

ASV prezidents Donalds Tramps un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns parakstīja kopīgu noslēguma dokumentu, izteica viens otram savus viedokļus jautājumos par ASV un KTDR jauno attiecību izveidi un domām par ilgstoša un stingra miera režīma izveido Korejas pussalā.

Noslēguma dokumentā Donalds Tramps apņēmās sniegt drošības garantijas KTDR, bet priekšsēdētājs Kims Čenuns apstiprināja stingru un negrozāmu vēlmi nodrošināt pilnīgu KTDR denuklerizāciju.

Krievija paziņoja, ka apsveic ASV un KTDR samitu, taču vienlaikus norādīja, ka nav iespējams spert tālākos soļus situācijas miermīlīgai noregulēšanai Korejas pussalā bez Ķīnas Tautas Republikas un Krievijas Federācijas.

Ziņu lente
0