Sods par ekstrasensa talanta trūkumu: autovadītāji ir sašutuši

CC BY-SA 2.0 / Glen Wallace / Электронный дорожный знак
Электронный дорожный знак - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sniegputeņi atstājuši savas pēdas uz ceļazīmēm Latvijā – autovadītāji ir satraukti par izredzēm saņemt sodu par noteikumu neievērošanu.

RĪGA, 26. janvāris — Sputnik. Autovadītāji sociālajā tīklā Facebook pauž sašutumu par ceļu infrastruktūras stāvokli valstī, vēsta Mixnews.lv.

Šoreiz sašutumu izraisījušas nevis bedres uz ceļiem, bet gan ceļazīmes – daudzas ir aplipušas ar sniegu pēc puteņiem.

Piemēram, sašutušais Ainārs Facebook publicēja ceļazīmju attēlu – uz tām redzams tikai sniegs. Viņš izteica pieņēmumu, ka autovadītājiem, iespējams, iesaka attīstīt gaišredzības iemaņas.

"Šādi izskatās zīme pirms Liepkalnu foto radara!!! Nez vai tie, kas nav gaišreģi, dabūs kvitungus, ja brauks virs 70km/h? Pašērojam! Ja nu kādam tiešām pienāk soda kvīts!" – pastāstīja Ainārs.

Aināra publikāciju apmeklētāji dažu dienu laikā pārpublicējuši vairāk nekā 6 tūkstošus reižu. Komentāros aprakstītas līdzīgas situācijas par to, cik pavirši tiek apkalpota ceļu infrastruktūra.

"Tas pats stāsts Ogrē pirms gājēju pārejas – abas zīmes sniegā, līnijas uz ceļa zem sniega. Vienīgais, kas liecināja tumsā, ka ir gājēju pāreja, bija jau ceļa vidū gājējs, un Paldies viņa gaišajai ziemas jakai!" – komentāros pastāstīja Lauris.

Eižens pat saņēmis sodu līdzīgā situācijā, izbraucot no Rēzeknes, – ātruma ierobežojuma zīme bija teju vai neredzama.

Jāpiebilst, ka "Latvijas valsts ceļi" aicina autovadītājus informēt par visām grūtībām uz ceļa, piezvanot pa bezmaksas diennakts tālruni 8 000 5555.

2019. gada sākumā Latvijā bija vērojami spēcīgi sniegputeņi. Piemēram, valstī ienāca ciklons no Skandināvijas, tam sekoja vēl viens. Sniega sega vietumis pārsniedz 10 centimetrus.

Ziņu lente
0