Krievijas politiķis ieteicis tiesāties ar Baltijas valstīm nacisma atbalsta dēļ

© Sputnik / Sergey MelkonovУчастники шествия легионеров в Риге
Участники шествия легионеров в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja pret Baltijas valstīm, kur vērojama nacistu glorifikācija, tiks iesniegtas tiesas prasības, radīsies nopietns informatīvais arguments, uzskata Krievijas Valsts domes deputāts Aleksandrs Hinšteins.

RĪGA, 25. janvāris — Sputnik. Krievijas Valsts domes deputāts Aleksandrs Hinšteins ieteicis izvērtēt iespēju iesniegt tiesā prasības pret Baltijas valstīm, kas atbalsta nacismu, vēsta RIA Novosti.

Preses izdevuma "Komsomoļskaja pravda" organizētajā diskusijā par tēmu "Kā piespiest Baltijas režīmus samaksāt par to nacionālo varoņu asiņainajiem noziegumiem" viņš pieminēja SS veterānu gājienus un atzīmēja: tie, ko Baltijā slavina kā patriotus un atbrīvotājus, piedalījušies asiņainākajās un nežēlīgākajās ļaundarībās Otrā pasaules kara gados.

"Man šķiet, mēs varam paredzēt iespēju sagatavot un iesniegt atbilstošas prasības ne tikai pret konkrētiem cilvēkiem, kuri piedalījās eksekūcijās, bet arī pret valstīm, jo faktiski tās apvienojas un pievienojas, atbalstot visas necilvēcīgās fašistiskās akcijas un īstenoto politiku," – ierosināja Hinšteins.

Viņš uzskata, ka par "tiesu kauju" lauku varētu kļūt arī trešās valstis, tostarp – Eiropas valstis.

"Tiklīdz parādīsies pirmās prasības, piemēram, no ebreju organizācijām, tas kļūs par zināmu nopietnu informatīvo argumentu," – piebilda A.Hinšteins.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров перед началом ежегодного заседания Совета министров иностранных дел (СМИД) ОБСЕ в Милане.  - Sputnik Latvija
Sergejs Lavrovs: nacisma glorifikācija Latvijā kļūst atbaidoša

Radikālais noskaņojums un pozitīvā attieksme pret neonacistisko ideoloģiju Baltijā pastiprinājās pēc PSRS sabrukuma. Ik gadus Igaunijā notiek SS 20. divīzijas veterānu salidojums, Latvijā ik gadus 16. martā tiek rīkots SS leģionāru gājiens. Baltijas valstu neatkarības svētkus pavada lāpu gājieni, kuros pulcējas tūkstošiem cilvēku.

Maskava jau sen vērš pasaules valstu uzmanību uz neonacistisko ideju uzplaukumu, mēģinājumiem trivializēt un mazināt nacistu un viņu līdzskrējēju noziegumus. KF Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova norādīja, ka šo pasākumu kvintesence ir Krievijas iniciētā ANO Ģenerālās asamblejas rezolūcija "Cīņa ar nacisma glorifikāciju, neonacismu un citām darbībām, kas veicina mūsdienu rasisma formu, rasu diskriminācijas, ksenofobijas un ar to saistītās neiecietības eskalāciju".

Viņa pauda cerību, ka visas Eiropas valstis paudīs solidaritāti KF un cīnīsies ar nacisma izpausmēm.

Ziņu lente
0