Eurostat: jauniešiem Latvijā nabadzība nedraud

© Sputnik / Михаил Фомичев / Pāriet pie mediju bankasМолодой человек за компьютером
Молодой человек за компьютером - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijā katrs piektais strādājošais iedzīvotājs 18-24 gadu vecuma grupā svārstās uz nabadzības robežas, bet Latvijā šo robežu var pārkāpt tikai 7% strādājošo jauniešu..

RĪGA, 24. janvāris — Sputnik. Starp strādājošajiem Latvijas iedzīvotājiem 18-24 gadu vecuma grupā nabadzības riskam pakļauti tikai 7%. Šis rādītājs ir zemāks nekā vidējais Eiropas Savienībā, - par to liecina jaunākie pieejamie Eurostat dati par 2017. gadu.

Par nabadzības riskam pakļautu tiek uzskatīts cilvēks, kura ekvivalentie pieejamie ienākumi (izdevumiem un ietaupījumiem pieejamie mājsaimniecības kopējie ienākumi pēc nodokļu nomaksas, ieskaitot dividendes un sociālo palīdzību) veido mazāk nekā 60% no vidējā ekvivalentā pieejamā ienākuma valstī.

Пустые прилавки - Sputnik Latvija
Viedoklis
Austrumeiropas demogrāfiskais slazds: bezizeja

Vidēji Eiropas Savienībā 11% strādājošo jauniešu draud nabadzības risks. Vissliktākā ir situācija Rumānijā, kur nabadzība draud 28,2% jauniešu, tai seko Luksemburga (20%), Dānija (19,1%), Spānija (19%) un Igaunija (18,4%). Lietuvā 13,4% jauniešu, neskatoties uz darbu, var kļūt nabagi.

Vieglāk klājas jaunajiem eiropiešiem Čehijā (nabadzības riskam pakļauti tikai 1,5% jauniešu), Slovākijā (3,8%) un Somijā (4,2%).

Ziņu lente
0