Pasažieris sagūstīja Aeroflot lidmašīnu un pieprasīja lidot uz Afganistānu

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasСамолет Airbus A320
Самолет Airbus A320 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lidmašīna Surguta – Maskava nosēdās Hantimansijskā dēļ pasažiera, kurš pieprasīja lidot uz Afganistānu; viņu pierunāja nosēsties priekš papildus degvielas uzpildīšanas.

RĪGA, 23. janvāris – Sputnik. Aviokompānijas Aeroflot pasažieru lidmašīna, kura izlidoja no Surgutas uz Maskavu, ārštata situācijas dēļ uz klāja veica nosēšanos Hantimansijskā. Saskaņā ar sniegto informāciju, viens no pasažieriem pieprasīja novirzīt lidmašīnu uz Afganistānu, viņa personība tika noskaidrota, vēsta RIA Novosti.

Aeroflot pasažieru lidmašīna, kura veica reisu SU1515, izlidoja no Surgutas vakar, 22. janvārī, plkst. 13:00 pēc vietējā laika, apgriezās virs Jugorskas apdzīvotās vietas un nosēdās Hantimansijskā plkst. 16:23 pēc vietējā laika, tiek secināts no aviokompānijas tiešsaistes reisu saraksta datiem.

Saskaņā ar informācijas avotu informāciju ārkārtas dienestos, par nosēšanās iemeslu kļuva viens no pasažieriem, kurš pieprasīja novirzīt lidmašīnu uz Afganistānu. Taču, kā paziņoja dispečeru torņa koordinators Afganistānas galvaspilsētas starptautiskajā lidostā, Kabulas lidosta nav saņēmusi lūgumus pieņemt Aeroflot lidmašīnu, kura lidojusi no Surgutas.

"Mēs neesam saņēmuši nekādus paziņojumus, vai elektroniskas vēstules, vai lūgumus oficiālajām personām lidostas administrācijā par šo jautājumu," paziņoja dispečeru torņa koordinators.

Saskaņā ar informācijas avota datiem ārkārtas dienestos, pasažieri, kurš tiek uzskatīts par vainīgu sakarā ar neplānotā lidmašīnas nosēšanos, sauc Pāvels, viņam ir 41 gads. Pēc viņa sacītā, lidmašīnas pacelšanās laikā no Surgutas viņš ieņēma vietu 14A. Saskaņā ar informācijas avota aviācijas aprindās sniegto informāciju, pasažieris bija piedzēries.

"Saskaņā ar provizoriskajiem datiem, piedzēries pasažieris," pateica aģentūras sarunas biedrs.

Hantimansijskas lidosta tika ielenkta, turp netika laisti žurnālisti un pasažieri. Visi tika evakuēti no ēkas.

Lidostā strādāja Izmeklēšanas komitejas darbinieki. Tāpat uz turieni devās Hantimansijskas autonomā apgabala gubernators Aleksejs Zabozlajevs, paziņoja reģionālajā valdībā.

Jau vakar vakarā lidosta atsāka darbu.

Ziņu lente
0