ASV vīrietim pārstādīja ar C hepatītu slima donora sirdi

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasХирурги проводят операцию на открытом сердце
Хирурги проводят операцию на открытом сердце - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ārsti piedāvāja pacientam sirds transplantāciju ārpus rindas, taču pabrīdināja, ka orgāns būs no donora ar C hepatītu.

RĪGA, 21. janvāris – Sputnik. ASV pilsētas Anakortsa iedzīvotājs Kerijs Haiss kļuva par pirmo cilvēku, kuram tika pārstādīta ar C hepatītu slima donora sirds un pēc tam izārstēta šī saslimšana, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Seatle Times.

Tiek ziņots, ka 49 gadus vecais amerikānis piedzima ar sirds slimību, kuras dēļ jau 28 gadu vecumā viņam bija nepieciešama sirds operācija. Tāpat arī pēdējo četru gadu laikā Haisam nācās pārciest vēl četras operācijas. Izdevums norāda, ka pēdējo pusotru gadu vīrietim bijusi mākslīga sirds.

Medmāsa sagatavo injekciju - Sputnik Latvija
Divdesmit Eiropas valstīs noticis hepatīta A uzliesmojums

Ārsti piedāvāja Haisam sirds transplantāciju ārpus rindas, taču pabrīdināja, ka orgāns būs no donora ar C hepatītu. Tāpat viņi iedrošināja vīrieti, ka slimība ar 99% lielu varbūtību ir izārstējama.

Saskaņā ar avīzes informāciju operācija notika pērnā gada 3. jūlijā, pēc kā Haiss saslima ar C hepatītu. Taču jau 20. decembrī mediķi paziņoja vīrietim, ka slimību ir izdevies izārstēt – līdz tam viņam nācās iziet astoņas nedēļas garu pretvīrusa ārstēšanās kursu.

Hepatīts ir aknu iekaisums, kuru izraisa vīrusa infekcija, tā ir viena no izplatītākajām un nopietnākajām infekciju saslimšanām pasaulē. C hepatīts tiek nodots ar inficētām asinīm, kā arī ar neaizsargātu dzimumaktu. Visbiežāk ar hepatītu slimo darbspējas vecuma cilvēki – no 20 līdz 39 gadiem. Šobrīd nepastāv vakcīna pret C hepatītu.

Ziņu lente
0