Gāzes sprādziens Rostovas apgabalā: zem gruvešiem var atrasties cilvēki

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Pāriet pie mediju bankasВзрыв бытового газа в жилом дома в Ростовской области
Взрыв бытового газа в жилом дома в Ростовской  области - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar provizorisko versiju, par nelaimes gadījuma iemeslu Šahtās kļuva sadzīves gāzes sprādziens – daudzdzīvokļu namā ir bojāti astotais un devītais stāvs.

RĪGA, 14. janvāris – Sputnik. Pirmdien, 14. janvārī, agrā rītā Krievijā Rostovas apgabala Šahtās notikusi daudzdzīvokļu nama daļējs sabrukums. Par nelaimes gadījuma iemeslu, saskaņā ar provizoriskajiem datiem, kļuva sadzīves gāzes sprādziens. Glābēji veic cilvēku meklēšanas darbus zem gruvešiem.

Zem gruvešiem varētu atrastiem seši cilvēki, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz informācijas avotu Krievijas ĀSM. Saskaņā ar oficiāliem datiem, notikuma vietā atrasts viena bojāgājušā līķis.

​Deviņu stāvu dzīvojamā māja, kurā notika sprādziens, atrodas Šahtās, Habarova ielā 16. Daļēji sabrukuši ir ēkas astotais un devītais stāvs. Krievijas ĀSM paziņoja par 140 cilvēku evakuāciju. Sakarā ar notikušā faktu Krievijas Izmeklēšanas komitejas vadītājs Aleksandrs Bastrikins lieka uzsākt krimināllietu.

Pēdējā mēneša laikā tas nav pirmais sadzīves gāzes sprādziena gadījums, kura rezultātā gājuši bojā cilvēki. Kā jau iepriekš ziņots, 2018. gada 31. decembrī Magņitogorskā notika veselas dzīvojamā nama kāpņutelpas sabrukšana – par nelaimes gadījuma upuriem kļuva 39 cilvēki.

Tāpat sadzīves gāze kļuva par sprādziena iemeslu maiznīcā Parīzes centrā 12. janvārī. Saskaņā ar Francijas glābšanas dienestu datiem, notikuma rezultātā bojā gājuši četri cilvēki, vēl apmēram 50 ir guvuši ievainojumus.

Ziņu lente
0