Krievija iekļuvusi pasaules gudrāko valstu desmitniekā

© Pixabay / klimkinШахматы
Шахматы  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Reitinga sastādīšanā pētnieki pievērsa uzmanību trim viennozīmīgiem faktoriem.

RĪGA, 13. janvāris – Sputnik. Krievija iekļuvusi pasaules gudrāko valstu desmitniekā. Divdesmit piecu "pasaules gudrāko valstu" reitingu sastādījis portāls Vouchercloud

Pētnieku secinājumi balstās uz trim viennozīmīgiem faktoriem: Nobela prēmiju laureātu skaita, iedzīvotāju vidējā IQ rādītāja un skolēnu mācību rezultātiem. Kā skaidro reitinga sastādītāji, šie dati sniedz priekšstatu par valsts intelektuālo pagātni, tagadni un nākotni.

Jānis Dombrava - Sputnik Latvija
Jānis Dombrava: latviešu tauta ir viena no gudrākajām pasaulē

Pasaules gudrāko valstu reitingā Krievija ierindojusies sestajā vietā, raksta RIA Novosti. Pēc Nobela laureātu skaita tā iekļuvusi līderu astotniekā, savukārt pēc skolu izglītības līmeņa – sešiniekā. Valstu sarakstā ar augstu iedzīvotāju IQ līmeni Krievijas iedzīvotāji ieņēma 32. vietu.

Pirmās piecas vietas ieņēma Japāna, Šveice, Ķīna, ASV un Nīderlande. Reitinga uzvarētājs ieņem augstas pozīcijas visos trijos rādītājos.

Ķīna ieņēmusi trešo vietu lielākoties pateicoties iedzīvotāju augstajam intelekta līmenim (otrā vieta), savukārt ASV kļuva par ceturto pateicoties Nobela laureātu skaitam (pirmā vieta).

Vouchercloud īpašu uzmanību pievērš Austrumāzijas valstīm. Piemēram, Dienvidkoreja, Taivāna un Singapūra ieņem līderpozīcijas pēc augsta intelekta iedzīvotāju un izglītotu jauniešu skaita, savukārt kopējā reitingā viņi neieņem augstākās pozīcijas tikai Nobela prēmijas laureātu neliela skaita dēļ. Piemēram, divos kritērijos Singapūra ieņem pirmo vietu, bet pēc laureātu skaita – vien 73.

Šai īpatnībai pievērš uzmanību arī Forbes, kurš norāda, ka nākotnē šīs valstis ieņems galvenās vietas "gudrajā reitingā".

Ziņu lente
0