Daugavpilī trūkst tramvaju vadītāju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Daugavpils satiksme" vadība plāno palielināt algu tramvaju vadītājiem un veikt citus pasākumus.

RĪGA, 12. janvāris – Sputnik. Daugavpilij trūkst tramvaju vadītāju, raksta portāls Grani.lv.

Par to pilsētas saimniecības komitejas locekļiem paziņoja "Daugavpils satiksme" valdes loceklis Romāns Savickis. Lai atrisinātu problēmu, uzņēmuma vadība plāno palielināt tramvaju vadītāju algu.

"Mēs izjūtam tieši tramvaju vadītāju deficītu, mūsu uzņēmumā tie ir patiešām ļoti pieprasīti speciālisti," - norādīja Savickis.

Uzņēmuma vadība paredzējuši šī gada budžetā līdzekļus, lai apmaksātu sešu darbinieku apmācību, kuri vēlas kļūt par tramvaju vadītājiem.

"Agrāk cilvēks devās uz Rīgu, pats maksāja ap 600 eiro par apmācību. Pēc tam, pieņemot viņu darbā, mēs kompensējām viņa izdevumus. Tā kā šādu summu nevar atrast kurš katrs, cilvēku motivēšanai mēs piedāvājam to izmaksāt uzreiz no uzņēmuma budžeta," - noslēgumā pateica Savickis.

Novembra beigās sabiedriskā transporta "Daugavpils satiksme" uzņēmuma vadība un Lietuvas kompānijas SIA Railvec pārstāvji parakstījuši līgumu par jauno tramvaju iegādi, vēsta pilsētas pašvaldības mājaslapa.

Lietuvas kompānija SIA Railvec uzvarēja jauno tramvaju piegādes konkursu šī gada martā. Konkursā piedalījās tikai divas kompānijas: Railvec, kura piedāvāja Tveras vagonbūves rūpnīcas tramvajus par 511 tūkstošiem eiro gabalā, un SIA Virtus SV, kura piedāvāja baltkrievu "Belkommunmaš" rūpnīcas tramvajus par 260 tūkstošiem eiro gabalā.

Руководство предприятия общественного транспорта Daugavpils satiksme и представители литовской компании UAB Railvec подписали договор о приобретении Даугавпилсом новых трамваев - Sputnik Latvija
Daugavpils parakstīja Tveras tramvaju pirkuma līgumu

Daugavpils Krievijas tramvaju iegāde izraisījusi nopietnas varasiestāžu raizes: piemēram, maijā Drošības policija paziņoja, ka neiebilst pret pirkumu, kaut gan uzskata, ka tas, iespējams, nākotnē varētu negatīvi ietekmēt Latvijas reputāciju, jo tramvaju iegādei piešķirti Eiropas līdzekļi. Tiesa, aizliegt tramvaju iegādi pie šī uzņēmuma policija nevar.

Arī aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis pauda nesaprašanu sakarā ar Daugavpils izvēlēto sadarbības partneri. Pirms Drošības policijas atbildes citi ierēdņi un politiķi ar aizdomām attiecās pret tramvaju iegādi, jo ražošanas rūpnīca izgatavo arī šaujamieročus.

Pirmie jaunie vagoni ieradīsies Daugavpilī ne agrāk kā jūnija beigās. Tos rūpīgi testēs tramvaju uzņēmuma speciālisti.

Ziņu lente
0