Ukrainas bijušais ārlietu ministrs nosaucis Porošenko stratēģijas galveno mērķi

© Пресс-служба президента Украины / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Украины П. Порошенко принял участие в ток-шоу "Свобода слова" на канале ICTV
Президент Украины П. Порошенко принял участие в ток-шоу Свобода слова на канале ICTV - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas bijušais ārlietu ministrs Konstantins Griščenko uzskata, ka tagadējais Ukrainas prezidents izraudzījies taktiku, kas ļaus viņam mobilizēt cilvēkus, kuri potenciāli varētu balsot par viņu.

RĪGA, 8. janvāris – Sputnik. Ukrainas prezidenta Petro Porošenko politikas galvenais mērķis ir attiecību saasināšana ar Krieviju, lai paceltu reitingu vēlēšanu priekšvakarā, intervijā telekanālam NewsOne paziņoja valsts bijušais ārlietu ministrs Konstantins Griščenko, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

"Mēs patlaban atrodamies draudīgā posmā pirms prezidenta kampaņas noslēguma, jo pašreizējais prezidents ir izraudzījies taktiku, kas paredz attiecību saasināšanu ar Krieviju, ņemot vērā to, ka tā sekmē par viņu balsot potenciālo gatavo cilvēku mobilizāciju," –  atzīmēja eksministrs.

Griščenko pieļāva, ka iespējami dažādi neprognozējami scenāriji, kas var "novest pie situācijas krasas saasināšanās līdz plašu militāru operāciju pielietojumam". Pēc viņa domām, Porošenko darbība neatbilst Ukrainas iedzīvotāju vēlmei rast miermīlīgu konflikta risinājumu.

Президент Украины Петр Порошенко и президент США Дональд Трамп во время встречи 20 июня 2017 года - Sputnik Latvija
Amerikas senatori atzinuši, ka Ukraina ir "nevaldāma problēma"

Prezidenta priekšvēlēšanu kampaņa Ukrainā sākās 31. decembrī un ilgs līdz 2019. gada 3. februārim. Vēlēšanas ieplānotas 31. martā.

Tagadējais prezidents vēl nav paziņojis, vai plāno piedalīties priekšvēlēšanu cīņā.

Vēlmi cīnīties par Ukrainas vadītāja posteni pauduši 17 cilvēki. Viņu vidū ir bijusī premjerministre Jūlija Timošenko, deputāte Nadežda Savčenko, kura patlaban atrodas iepriekšējas izmeklēšanas izolatorā sakarā ar aizdomām par terorakta organizāciju, kā arī dažādu partiju līderi.

Ziņu lente
0