IT drošības eksperts: banku mobilās un tiešsaistes lietotnes "izdāļā" naudu hakeriem

© из личного архива автораАнатолий Лебедев
Анатолий Лебедев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viedtālruņos un planšetdatoros uzstādītās banku lietotnes visbiežāk pakļautas hakeru uzbrukumiem – ļaundariem vienkāršāk zagt naudu no tiem, atzīmēja Krievijas eksperts IT drošības jautājumos Anatolijs Ļebedevs.

RĪGA, 8. janvāris – Sputnik. Patlaban hakeru uzbrukumiem visbiežāk pakļautas finanšu lietotnes un ar banku maksājumiem saistītās sistēmas, un nav nozīmes tam, vai programmas uzstādītas jūsu datorā, planšetdatorā, mobilajā tālrunī vai citos modernajos gadžetos. Uzlaušanas motīvs nemainās – no tām zagt naudu ir vienkāršāk, Sputnik Baltkrievija pastāstīja Baumana vārdā nosauktās Maskavas Valsts tehniksās universitātes Informācijas drošības katedras vadītāja vietnieks Anatolijs Ļebedevs.

Вирус-вымогатель атаковал IT-системы компаний в разных странах - Sputnik Latvija
Hakeri atklāja Rietumu infokara rosināšanas metodes pret Krieviju

"Hakeri vienmēr ir gudrāki nekā izstrādātāji, jo normāls izstrādātājs par savu prioritāro mērķi uzskata efektīvu sistēmas darbu normālos apstākļos. Tikai pēc tam parādās kiberdrošības speciālisti, un ortodoksālākie viņu vidū – tā saucamie "paranoīdi" – jau paceļ aizsardzību superaizsardzības līmenī. Te jābūt līdzsvaram – sistēmai ir labi jāstrādā un pie tam jābūt drošai... Var uzstādīt īstas bruņas, taču tad viss darbosies lēnām un slikti," – atzīmēja Ļebedevs.

Eksperts norādīja, ka ideālos apstākļos par pilnīgu datora un tajā esošās informācijas drošību iespējams runāt tikai tad, ja dators ir izslēgts, atvienots no tīkla un ieslēgts pazemes bunkurā.

Baumana vārdā nosauktās Maskavas Valsts tehniksās universitātes Informācijas drošības katedras vadītāja vietnieka Anatolija Ļebedeva komentārs sniegts radio Sputnik Baltkrievija ēterā.

Ziņu lente
0