ASV bezpilota lidaparāts veicis izlūkošanu pie Krimas krastiem

CC0 / Robert Sullivan / RQ-4 "Global Hawk"Беспилотный летательный аппарат НАТО RQ-4 Global Hawk
Беспилотный летательный аппарат НАТО RQ-4 Global Hawk - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmdien pie Krievijas krastiem Melnajā jūrā reģistrēta bezpilota lidaparāta izlūkdarbība, kā arī fiksēta ASV JKS pretzemūdeņu patruļas lidmašīna.

RĪGA, 8. janvāris - Sputnik. ASV Gaisa kara spēku stratēģiskais izlūkošanas bezpilota lidaparāts RQ-4B-30 Global Hawk pirmdien veicis izlūkošanu pie Krimas krastiem, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz monitoringa resursa PlaneRadar publikāciju Twitter.

Portāla rīcībā esošie dati liecina, ka BPLA pirmdienas rītā izlidojis no aviācijas bāzes Sigonella Itālijā un devies uz saskarsmes līniju Donbasā. Tās pašas dienas vakarā lidaparāts sāka izlūkošanas lidojumu gar Krievijas Melnās jūras krastu un pietuvojies krasta līnijai Sevastopoles rajonā 33 km attālumā. Pl. 23:00 tas devies uz bāzes aerodromu.

Amerikas GKS lidmašīna Boeing RC-135V - Sputnik Latvija
ASV GKS lidmašīna veikusi izlūkošanu pie Kaļiņingradas apgabala robežām

Tajā pašā dienā pie Krimas krastiem reģistrēta ASV JKS pretzemūdeņu patruļas lidmašīna Boeing P-8A Poseidon. Tā noslēdza misiju pl. 22.50 pēc Maskavas laika (pl. 21:50 pēc Latvijas laika – red.).

Pēdējā laikā ārvalstu izlūkošanas lidmašīnu un BPLA aktivitāte pie Krievijas robežām ir ievērojami pieaugusi – lidaparātu klātbūtne reģistrēta gan Krimas un Krasnodaras novada rajonā, gan arī pie valsts rietumu robežām.

Krievijas Aizsardzības ministrija vairākkārt ieteikusi Vašingtonai atteikties no šāda veida operācijām, taču Pentagons rekomendācijas noraidījis.

Ziņu lente
0