ASV nosūtīja partneriem uz Melno jūru desanta kuģi

CC BY 2.0 / U.S. Navy / USS MahanЭсминец Mahan ВМС США
Эсминец Mahan ВМС США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Sestajā flotē pastāstīja par to, kāds ir viņu mērķis desanta kuģa nosūtīšanā uz Melno jūru.

RĪGA, 7. janvāris – Sputnik. ASV JKS desanta kuģis USS Fort McHenry svētdien ienāca Dardaneļu šaurumā sekojošai pārejai uz Melno jūru. Par to, kā vēsta RT, informēja Amerikas Sestās flotes preses dienests.

"ASV JKS desanta kuģis USS Fort McHenry ar ASV 22. jūras ekspedīciju grupas elementiem sāka pāreju caur Dardaneļu šaurumu ziemeļu virzienā uz Melno jūru," teikts paziņojumā.

ASV Sestās flotes Twitter mikroblogā publicētajā skaidrojumā tiek stāstīts, ka desanta kuģa nosūtīšanai uz Melno jūru ir mērķis apliecināt "apņemšanos nodrošināt drošību Melnajā jūrā un uzsvērt mūsu ciešo mijiedarbību ar NATO sabiedrotajiem un partneriem reģionā".

​Kā jau iepriekš stāstīts, 2018. gada decembra sākumā amerikāņu mediji ziņoja par Pentagona plāniem palielināt ASV militāro jūras klātbūtni Melnās jūras reģionā. Par iemeslu šāda lēmuma pieņemšanai tika saukts incidents ar Ukrainas JKS militārajiem kuģiem, kurus Melnajā jūrā aizturēja Krievijas robežsargi Krievijas teritoriālajos ūdeņos.

Задержанные украинские корабли доставлены в порт Керчи - Sputnik Latvija
Baltija vīlusies par ASV atbildi pēc incidenta Kerčas šaurumā, ziņo mediji

Pēc admirāļa Vladimira Komojedova sacītā, kurš bija Krievijas Melnās jūras flotes komandieris laika periodā no 1998. līdz 2002. gadam, ASV JKS kuģiem ir tiesības ienākt Melnajā jūrā, taču Krievijas neatstās bez atbildes jebkādas iespējamas provokācijas, kas būs saistītas ar tās teritoriālo ūdeņu pārkāpšanu.

"Neviens neaizliedz ASV kuģot Melnajā jūrā, saskaņā ar Montrē konvenciju viņi drīkst tur atrasties līdz 21 diennaktij, tāpēc man nav skaidrs, kam amerikāņi tur gatavojas – viņiem taču tur pavisam blakus, Vidusjūrā, ir viņu pašu Sestā flote. Kā viņi grasās atbalstīt Ukrainu, arī nav skaidrs," pateica Komojedovs RIA Novosti komentārā.

"Ja viņi ienāks mūsu teritoriālajos ūdeņos, jeb pārkāps valsts robežu, tad tiks sodīti," paziņoja admirālis.

Ziņu lente
0