"Dzelteno vestu" pārstāve nolēmusi dibināt politisko partiju

© Sputnik / Ирина Калашникова / Pāriet pie mediju bankasАкция протеста автомобилистов в Париже
Акция протеста автомобилистов в Париже - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiek norādīts, ka partija tiek veidota ar advokātu un bijušo parlamentāriešu palīdzību.

RĪGA, 7. janvāris – Sputnik. Francijas protestu kustības "Dzeltenās vestes" pārstāve Žaklīna Muro nolēmusi dibināt politisko partiju, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz France Info.

Tiek norādīts, ka partija, kuras nolikums tiek veidots ar advokātu un bijušo parlamentāriešu palīdzību, pieprasīs nodokļu sistēmas reformas veikšanu un sociālās politikas atjaunošanu.

Акция протеста автомобилистов жёлтые жилеты в Париже - Sputnik Latvija
Makrons nosodīja vardarbību "dzelteno vestu" akciju laikā Francijā

Atbildot uz jautājumu, vai Muro vadīs jauno politisko kustību, viņa atbildēja: "Es neprasu nekādu statusu, es mēģinu izveidot partiju, un tas jau nav slikti. Tālāk, kā jebkurā partijā, notiks balsošana. Vai tā būšu es (partijas vadībā) vai nē, man vienalga, tas nav galvenais. Galvenais ir to izveidot, apvienot cilvēkus pret vardarbību un mūsu institūtu cieņas atgūšanai."

"Dzelteno vestu" protesti sākās Francijā novembra vidū ar prasībām nepaaugstināt degvielas nodokli un benzīna cenas, pēc tam tām pievienojās arī citas. Ar Francijas varasiestāžu sociālo politiku neapmierinātie kustības dalībnieki turpina iziet ielās visā valstī, neskatoties uz valsts vadības izsludinātajiem situācijas nomierināšanas pasākumiem. Bieži protesta akciju laikā notiek nekārtības un demonstrantu sadursmes ar policiju.

Ziņu lente
0