Viedoklis

Kā labākajās Parīzes mājās. Ukraiņiem māca, kā uzvesties

© Sputnik / Петр Задорожный / Pāriet pie mediju bankasМайдан в ноябре 2013 года
Майдан в ноябре 2013 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dodoties uz Eiropas nākotni, ukraiņi var nejauši noiet no ceļa. Tāpēc viņiem pastāvīgi atgādina: Eiropa – tā ir tur.

Ukraina tā ir Eiropa, turpina pārliecināt no Kijevas. Bet mantra, šķiet, vairs nedarbojas īpaši labi, ir jāizmanto vēl citi iedvesmas veidi, raksta radio Sputnik Marija Balabina.

Pilsoņu apziņu ir nolemts mainīt ar reklāmas palīdzību. Informācijas politikas ministrija ir sagatavojusi videoierakstus, kuros redzams, kā jāuzvedas civilizētā Eiropas sabiedrībā.

Viņiem ir skaļi nosaukumi – "Eiropa sākas ar tevi". Proti, negaidi, ka tev ar smaidu sagaidīs progresīvie un demokrātiskie eiropieši. Kamēr Eiropas Savienībā neņem, jāizveido savēja tieši šeit, Čerņivcos vai Vinnicā. Ar šo alternatīvo realitāti ukraiņi jau dzīvo kādu laiku, bet tagad ir pienācis laiks parādīt, kā sakārtot dzīvi atbilstoši rietumu paraugam.

Введение безвизового режима Украины с ЕС - Sputnik Latvija
"Uz mājām, kurvas!" Kā ukraiņu strādniekus sagaida Eiropā

"Iepazīstieties: tā ir Lera, bet tas ir Rozmarīns," - kādi, iespējams, populāri cilvēki stādā priekša skatītājiem meiteni ar sunīti. Sak, Lera ļoti mīl Rozmarīnu, bet vēl vairāk viņai patīk ceļot pa Eiropu. Bet Ukrainā viņa sava suņa izkārnījumus nesavāc. Bet ja tā būtu tos savākusi, tad Eiropa būtu sākusies tieši šeit.

Centieni padarīt savu valsti labāku, tas ir brīnišķīgi. Bet kāpēc nevar apelēt pie patriotisma un vēlēšanām uzturēt kārtībā Ukrainu? Vai tikai vēlme atdarināt Berlīni un Parīzi var piespiest ukraiņus uzvesties civilizēti?
Tas, ka uz Eiropu ir jātiecas, pat ir pierakstīts valsts konstitūcijā. Tagad, lai neviens neaizmirstu, izkarina plakātus, kuros teikts, ka jāvirzās prom no Maskavas, un uzņem videoierakstus, kas atgādina, uz kuru pusi jāiet. Tomēr varbūt, ja ukraiņi paši to nespēj atcerēties un apzināties, tas nebūt nav viņu ceļš?

Ziņu lente
0