"Forša filma": lietotāji Twitter aizstāv "Likteņa ironiju"

© UnsplashТелевизор
Телевизор - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu apmeklētāji neatbalsta dažu nacionāli norūpējušos patriotu sašutumu pēc atklājuma, ka Vecgada vakarā veseli divi telekanāli Latvijā nolēmuši parādīt Eldara Rjazanova leģendāro filmu "Likteņa ironija, jeb Vieglu garu!"

RĪGA, 2. janvāris – Sputnik. Izrādījies, ka Vecgada vakarā divi Latvijas telekanāli atraduši iespēju translēt parādīt Eldara Rjazanova leģendāro filmu "Likteņa ironija, jeb Vieglu garu!": telekanālā LNT to demonstrēja pirms premjerministra Māra Kučinska Jaungada uzrunas, bet telekanāls 3+ to parādīja par divdesmit minūtēm agrāk.

Dažiem latviešu blogeriem šķiet, ka tas ir ļoti nepatriotisks solis un viņi uzskatīja par nepieciešamu paust savu viedokli par to.

"Paldies LNT, ka apsteidz PBK u.c. propagandas kanālus un jau 2018. gada pēdējās stundās tiek piedāvāts pavadīt padomju noskaņās, neliekot gaidīt 1. janvāri," -  sarkastiski atzīmēja Twitter Aigars Prūsis.

Daži sociālo tīklu lietotāji pievienojās nacionālpatriotu dusmām.

​"Kauns," – Prūsim piekrita jurists Edgars Pastars. 

Taču citi iebilda, ka tā ir tikai filma, turklāt itin laba.

​"Kauns vai ne kauns, - un ko tad rāda labāku? " – pavaicāja Jānis Rudzupuķe.

​"Nestreso. Nav tas Kiseļevs, nav politikas. Jauka padomju laikos tapusi komēdija. Nav SAVU, latviešu , Jaunā gada filmu, ko var teikt , piemēram, par Jāņiem. Vairāk kretinē, ka pirmssvētku ēters atdots garlaicīgajam Skutelim (Arturs Skutelis – aktieris un komiķis – red.)," – piezīmēja Viktors Birze.

​"Nevaru liekuļot - nu, noskatīšos arī šajā gadu mijā," – atklāja vēl viena Rjazanova filmas pielūdzēja Aija Duļevska.

Līdzīga diskusija izvērsās arī sakarā ar blogera Nepareizā publikāciju.

"Šovakar "Likteņa ironija, jeb Vieglu garu!" rāda pat pa 2 TV kanāliem. Integrējamies, vai joprojām nevaram pārgriezt padomju nabas saiti?" – Twitter tīklā bija sašutis Nepareizais.

​Daži blogera sašutumu atbalstīja – viņiem šķiet, ka filma par "infantila alkaša izdarībām" ir absolūti bezjēdzīga, taču citi sociālo tīklu apmeklētāji pauda, ka filma rada tikai jaukas atmiņas.

​"Es arī to filmu gatavojos skatīties netā. Tā ir mana bērnība Rīgas vienistabas dzīvoklī. Domāšu par omi un mammu, kuru vairs nav. Visas tās situācijas, interjers ir no bērnības tik pazīstams. Holivuda tādu veldzi nespēj dot. Man nav kauns par to. Jūtu to dvēselisko radniecību :)" – atzinās Ineta Butāne.

​"Forša filma. Un patiesībā antipadomiska ;) Ne velti Krievijā gan politiķi gan viņu baznīca, regulāri runā ka to jāaizliedz," – atzīmēja Matīss Jēkabsons.

​"Šāds tvīts ir vienkārši slimīgs murgs no jūsu puses. Tā ir tikai filma," – secināja tīkla apmeklētājs ar lietotājvārdu country man.

 

 

Ziņu lente
0