Sarkanais brīdinājums: laikapstākļi Latvijā kļūst bīstami

© Sputnik / Михаил Мордасов / Pāriet pie mediju bankasШторм. Иллюстративное фото
Шторм. Иллюстративное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sinoptiķi brīdina: laikapstākļi ir ļoti bīstami un var radīt būtiskus materiālos zaudējumus vai novest pie cilvēku upuriem.

RĪGA, 2. janvāris — Sputnik. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina par ziemeļu vēja pastiprināšanos Baltijas jūrā pie Kurzemes piekrastes, vēsta Mixnews.lv.

Vēja ātrums pieaugs līdz 33-35 m/sek., viļņu augstums sasniegs 5-8 metrus. Baltijas jūras centrālajā daļā gaidāmi vieni no augstākajiem viļņiem vēsturē.

Šī iemesla dēļ sinoptiķi ziņoja par "sarkano brīdinājumu" – ārkārtīgi bīstamiem laikapstākļiem, kuri var radīt būtiskus materiālos zaudējumus vai novest pie cilvēku upuriem.

Piekrastes zonā izsludināts oranžais brīdinājums: vējš pastiprināsies līdz 25-28 metriem sekundē. Oranžais līmenis liecina, ka laikapstākļi patiešām ir bīstami.

Global Forecast System prognoze liecina, ka 2. janvārī pastiprināsies vējš arī Latvijas centrālajā daļā un Rīgā.

Spēcīgākais vējš Latvijā gaidāms dienā un vakarā, kad tā ātrums brāzmās lielākajā daļā valsts teritorijas sasniegs 15-22 m/sek., bet piekrastē – līdz 24-29 m/sek. Ventspilī, Liepājā un Pāvilostā vēja ātrums būs lielākais, Rīgā un Jūrmalā tas sasniegs 21-26 m/sek.

Sinoptiķi prognozē, ka lietus pāries putenī, kas vietām būs ļoti stiprs. Valstī gaidāma gaisa temperatūra -1...+3 grādi.

Autovadītāji brīdināti par apledošanu un sliktu redzamību uz ceļiem – viņi tiek lūgti ievērot piesardzību.

Meteorologs Jānis Trallis prognozēja, ka Latvijā gaidāms spēcīgs vējš, taču kaitējumu tas nenodarīs. Tāpat viņš uzskata, ka valstī gaidāms ilgstošs un vietām ļoti spēcīgs sniegputenis.

Ziņu lente
0