Migranti mēģinājuši pārvarēt ASV robežu

© Sputnik / Хесус Альварадо / Pāriet pie mediju bankasКараван мигрантов из Гондураса
Караван мигрантов из Гондураса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kārtības sargi pie ASV un Meksikas robežas izmantojuši asaru gāzi. Viņi skaidroja, ka pie šādiem līdzekļiem ķērušies pašu migrantu drošības labad.

RĪGA, 2. janvāris – Sputnik. ASV robežsardzes un muitas dienests informējis, ka pret migrantiem uz Meksikas robežas pašaizsardzības nolūkos izmantota asaru gāze, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz izdevumu New York Times.

Notikumi 1. janvārī

Aptuveni 150 migranti mēģinājuši triecienā ieņemt robežu Tihuānas pilsētas rajonā – cilvēki centās pārrāpties pāri žogam vai šķērsot robežu zem tā Tihuānas caurlaides punkta rajonā Sandiego. Pieaugušie migranti pūlējušies pārsviest bērnus pāri sienai, vairāki pusaudži apmētājuši ar akmeņiem policiju, informēja New York Times.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Politika
Politologs: tagad migrācijas krīze sākusies arī ASV

Rezultātā Savienoto Valstu varasiestāžu darbinieki vismaz trīs reizes izmantojuši asaru gāzi, cietušas arī sievietes, bērni un mediju darbinieki. ASV tiesībsargi apgalvoja, ka centušies aizsargāties paši un pūlējušies pasargāt arī migrantus..

"Runa bija par virsnieku un patiesībā arī par pašu migrantu drošību," – izdevums citēja robežsardzes un muitas dienesta pārstāvja Endrjū Mihana teikto.

Mihans apgalvoja, ka speciālie līdzekļi izmantoti tikai tad, kad migranti sāka apmētāt kārtības sargus ar akmeņiem – tie varēja ķert ne tikai kārtības sargus, bet arī pašu migrantu bērnus, kuri jau atradušies viņpus žogam.

Robežsardzes un muitas dienests ziņoja, ka nav konstatēts, ka migranti būtu izjutuši gāzes izsmidzināšanas sekas.

Policija norādīja, ka gāze izmidzināta "pa vējam no migrantiem, kuri meta akmeņus, un uz dienvidiem no žoga", nevis pret migrantiem, kuri jau nokļuvuši ASV teritorijā.

Солдат армии США - Sputnik Latvija
ASV valdība atļāvusi izmantot šaujamieročus pret robežpārkāpējiem

Patlaban Savienotajās Valstīs varētu atrasties aptuveni 6-9 tūkstoši migranti no Hondurasas, Gvatemalas un Salvadoras. Kopš oktobra vairākas karavānas no šīm valstīm ieradušās pie ASV un Meksikas robežas, pārvarot aptuveni divus tūkstošus cilvēku. Karavānu locekļi apgalvo, ka devušies ceļā, ņemot vērā neizturamus dzīves apstākļus savās valstīs, augstu noziedzības līmeni un korupciju. Daži intervijās apgalvoja, ka bīstoties par savām un savu bērnu dzīvībām.

Pie ASV robežām pārvietoti vairāki tūkstoši karavīru. Daži migranti nolēmuši palikt Meksikā un piekrituši saņemt Meksikas valdības atbalstu, kura veicina migrantu atgriešanos mājās. Citi nolēmuši atgriezties mājās patstāvīgi, taču daudzi palikuši pie robežas, cerot uz politisko patvērumu ASV.

Ziņu lente
0