Skolnieks no Sibīrijas kļuva par teicamnieku un sportistu, lai saņemtu dāvanu no Putina

© Sputnik / Sergey Mamontov / Pāriet pie mediju bankasАнтенна на космодроме
Антенна на космодроме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Zēns guvis panākumus mācībās un sportā, tāpēc Krievijas prezidents nolēmis pasniegt viņam ilgoto dāvanu.

RĪGA, 1. janvāris – Sputnik. Krasnojarskas novada Abanas rajona skolēns saņēma teleskopu dāvanā no Vladimira Putina. Lai to panāktu, zēns kļuvis par teicamnieku un novada sacensību uzvarētāju tuvcīņā, vēsta RIA Novosti.

Kā pastāstīja reģiona gubernatora preses dienestā, Dima Šahins vairākas reizes rakstījis Putinam vēstules ar lūgumu palīdzēt iegādāties teleskopu. Uz pirmo vēstuli zēns saņēmis atbildi, ka dāvanas no valsts vadītāja ir atzinība par nozīmīgiem personiskiem sasniegumiem mācībās un daiļradē.

Жан Карклиньш - латвийский Дед Мороз - Sputnik Latvija
Dāvana Ziemassvētkos vectētiņam aizkustinājusi tīmekļa lietotājus

"2018. gadā skolēns atkal uzrakstīja Vladimiram Putinam un pastāstīja par saviem sasniegumiem, pievienoja vēstulei goda rakstu un nokopēja dienasgrāmatas lapas ar vieniem pieciniekiem. Ņemot vērā zēna panākumus, Krievijas prezidents pieņēma lēmumu pasniegt Dimam Šahinam ilgoto dāvanu.<...> Zēns bija ļoti pārsteigts par dāvanu," - teikts ziņojumā.

Novada gubernators Aleksandrs Uss pasniedza Dimam ilgoto teleskopu M. Rešetņeva universitātes raķešu un kosmiskās tehnikas muzejā. Pēc ekskursijas Dima pastāstīja reģiona vadītājam, ka ļoti interesējas par kosmosa telpas pētījumiem.

Tagad Dima mācās 4. klasē. Viņš ir teicamnieks, skolas konkursu un olimpiāžu uzvarētājs, kā arī sportists — šogad viņš ieņēma trešo vietu Krasnojarskas novada čempionātā tuvcīņā.

Ziņu lente
0