Politika

Londona spēlē aizvien netīrāk – Zaharova atbildēja uz BBC mītisko sūdzību

© Sputnik / Евгений БиятовМария Захарова
Мария Захарова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nekādas sūdzības no BBC Krievija ĀM nav saņēmusi, paziņoja Marija Zaharova, komentējot britu izdevuma apgalvojumus.

RĪGA, 30. decembris – Sputnik. Krievijas ĀM oficiālā pārstāve komentēja britu televīzijas un radio korporācijas BBC paziņojumu par sūdzību, kura it kā tika nosūtīta Krievijas ārpolitikas iestādei saistībā ar darbinieku datu noplūdi, vēsta Sputnik Igaunija.

"Nekādi iesniegumi ar sūdzībām no BBC 29. decembra darbadienas beigās netika saņemti – IPD (KF ĀM Informācijas un preses departamentā – red.) neviens no BBC nav vērsies: korespondences nodaļas vadītāja nav zvanījusi un nav rakstījusi. Kaut gan visi telefoni viņiem ir ļoti labi zināmi," uzrakstīja Zaharova Facebook.

Tāpat viņa norādīja, ka regulāri saņem pieteikumus no BBC korespondentiem gan rakstiskā veidā, gan pa telefonu.

Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Latvija
Margarita Simoņana: Ofcom pierādījis, ka ir ierocis cīņā pret nepatīkamiem medijiem

"Šoreiz dažu dienu garumā nepiezvanīja neviens. Kāpēc? Varbūt, gaidīja instrukcijas no kāda Londonā? Gadījumā ne no tiem, kuri noplūdināja Times Sputnik sarakstus?" uzdodas ar jautājumu Zaharova.

"Londona spēlē aizvien netīrāk," secināja ārpolitikas iestādes pārstāve.

Aizritējušajā ceturtdienā, 27. decembrī, vairāki Krievijas Interneta resursi publicēja savās lapās BBC Maskavas biroja darbinieku vārdus un fotogrāfijas. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs šajā sakarā paziņoja par to, ka Maskavā pret šādu soli izturas ar sapratni.

Kā jau iepriekš kļuva zināms, pirms tam britu izdevums The Times publicēja savās lapās Edinburgas ziņu aģentūras Sputnik biroja darbinieku sarakstu. Publikācijā bija personu dati un žurnālistu fotogrāfijas.

Tāpat avīze publicēja Skotijas parlamentārieša Aleksa Koula-Hamiltona aicinājumu "konfiscēt īpašumu krieviem, kuri dzīvo Skotijā un piedalās informācijas karā ar Lielbritānijas destabilizācijas mērķi".

Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Latvija
Cinisms pārsteidz: Krievijas ĀM novērtēja BBC darba stilu

Komentējot The Times rīcību, telekanāla RT un aģentūras Sputnik galvenā redaktore Margarita Simonjana  paziņoja, ka tādā veidā britu medijs atgriezies pagājušā gadsimta trīsdesmito gadu Hitlera Vācijas laikos.

"Laimīgu Jauno tūkstotis deviņsimt trīsdesmit trešo gadu jums, my British friends," uzrakstīja Simonjana Telegram.

Daži Krievijas Interneta resursi, atbildot uz Times publikāciju, publiskoja atklātā piekļuvē BBC Maskavas biroja darbinieku vārdus un fotogrāfijas.

Ziņu lente
0