Jaungada naktī Latvijā līs lietus

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийДевушки в дождевиках на пляже Юрмалы
Девушки в дождевиках на пляже Юрмалы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sinoptiķi prognozē lietainu Jaungada nakti Latvijā, taču sals, spēcīgs sniegs un putenis arī netiek izslēgti.

RĪGA, 28. decembris – Sputnik. Sinoptiķi sola nokrišņus un spēcīgu vēju Latvijā Jaungada naktī no 31. decembra uz 1. janvāri, vēsta Mixnews.lv.

Saskaņā ar Global Forecast System, laikapstākļus Latvijā laika periodā no 31. decembra līdz 2. janvārim noteiks liels ciklons, kurš atnesīs nokrišņus un spēcīgu vēju. Tāpat meteorologi neizslēdz Intensīvu sniegšanu un puteni. Turklāt, sinoptiķi sola, ka janvāra sākumā vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem, tā ātrums brāzmās sasniegs 27 metrus sekundē. Savukārt gaisa temperatūra Kurzemes rietumos varētu pazemināties līdz -10 grādiem.

Meteorologs Jānis Trallis, atsaucoties uz ECWMF, stāsta, ka Jaunais gads Latvijā būs ne mazāk sniegains kā Ziemassvētki. Saskaņā ar ECWMF prognozi, janvāra sākumā Latvijas austrumos sniega kārtas biezums pārsniegs 20-25 centimetrus.

Šīs nedēļas beigās meteorologi sola siltus laikapstākļus un brīžiem nokrišņus.

Iepriekš ziņots par satiksmes grūtībām Latvijā sakarā ar apledojumu uz ceļiem. Saskaņā ar Latvijas Valsts ceļu informāciju, ceturtdien, 27. decembrī, apgrūtinājumi bija vērojami gan uz galvenajiem ceļiem, gan uz reģionālajām trasēm.

Lai apstrādātu slidenos ceļu posmus ar pretslīdes materiāliem, uz ceļiem izbrauca 88 Latvijas Austoceļu uzturētāja ziemas dienesta tehnikas vienības.

Neskatoties uz to, vadītājus aicina būt piesardzīgiem, ievērot distanci, netaisīt asus manevrus uz ceļiem un stingri sekot līdzi ceļu satiksmes noteikumiem.

Ziņu lente
0