Doņeckas tautas republika ziņo: ieradies vilciena sastāvs ar indīgām vielām

© Sputnik / Сергей Аверин / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Донецк
Города мира. Донецк - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas milicijas priekšnieka vietnieks Eduards Basurins pauda bažas par to, ka Ukrainas Bruņotie spēki gatavo provokāciju kopā ar britu un amerikāņu specdienestiem.

RĪGA, 26. decembris — Sputnik. Ukrainas bruņoto spēku kontrolētajā teritorijā netālu no Doņeckas ieradies dzelzceļa sastāvs ar spēcīgu indi, informēja pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas Tautas milicijas priekšnieka vietnieks Eduards Basurins.

"Mūsu izlūkdienests saņēmis informāciju par to, ka Krasnogorovkas dzelzceļa stacijā atvesti vagoni. Tajos atrodas zilas mucas ar spēcīgas iedarbības indīgo vielu. Patlaban Ukrainas kareivji tos izkrauj, tērpušies aizsargkostīmos," – Basurina teikto citēja aģentūra RIA Novosti.

Eduards Basurins atzīmēja, ka indīgās vielas iespējams izmantot provokācijai.

Jāpiebilst, ka pašpasludinātās DTR Aizsardzības ministrijas rīcībā nonākusi informācija par britu un amerikāņu specdienestu speciālistu ierašanos šajā rajonā.

"Esošie dati rada mūsos nopietnas bažas. (..) Aizsniedzamības zonā var nokļūt vairāk nekā 70 tūkstoši civiliedzīvotāju," – uzsvēra Basurins.

Viņš aicināja starptautiskās operācijas ietekmēt Kijevu un neļaut īstenot "iecerēto teroristisko aktu ar ķīmisko ieroču pielietojumu".

Ziņu lente
0