Karavīri Ukrainā izdemolējuši pansionātu uz Krimas robežas

© AFP 2023 / ANATOLII STEPANOV Солдаты ВСУ
Солдаты ВСУ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atpūtas bāzes direktors informēja, ka 30. novembrī tajā ieradušies karavīri, kuri stādījās priekšā kā UBS 57. brigādes kaujinieki un paziņoja, ka dzīvos bāzē, ņemot vērā valstī ieviesto karastāvokli.

RĪGA, 24. decembris – Sputnik. Ukrainas bruņoto spēku karavīri izdemolējuši pansionātu netālu no Krimas robežas, kurā apmetušies, aizbildinoties ar karastāvokli, vēsta RIA Novosti. Šo informāciju savā lapā Facebook sniedzis bijušais valsts parlamenta deputāts Aleksejs Žuravko.

Publikācijas autora rīcībā nonākusi izdemolētās atpūtas bāzes direktora sūdzība Ukrainas Dienvidu reģiona kara prokuroram. Dokumentā norādīts, ka 30. novembrī atpūtas bāzē Hersonas apgabala Heņičeskas rajonā ieradušies karavīri, kuri stādījās priekšā kā UBS 57. brigādes kaujinieki un paziņoja, ka dzīvos bāzē, ņemot vērā valstī ieviesto karastāvokli.

Karavīri apgalvoja, ka šādu pavēli saņēmuši no komandiera, tas saskaņots ar Heņičeskas rajona vadītāju Aleksandru Vorobjovu.

"Divas dienas vēlāk, ieradies paskatīties, kā dzīvo karavīri, konstatēju, ka no diviem daļēja luksusa numuriem pazuduši plazmas televizori Samsung ar 50 collu ekrāniem vairāk nekā 12 tūkstošu grivnu (gandrīz 400 eiro – red.) vērtībā katrs, kas bija iegādāti pirms šīs sezonas. Pazuduši arī citi mazāk vērtīgi priekšmeti, kuru saraksts iesniegts policijai. Izsists vitrāžas stikls administrācijas hallē. Bāzē un numuros valdīja nekārtība, tukšas alkohola pudeles," – norādīts sūdzībā.

Direktors paskaidroja, ka ukraiņu karavīri nav snieguši nekādus skaidrojumus par notikušo. "Uz jautājumu, kādi ir viņu uzdevumi bāzē, viņi atbildēja, ka tas esot kara noslēpums," – atzīmēja bāzes direktors.

Viņš apliecināja, ka iesniegums policijā nav sniedzis rezultātus: krimināllieta nav ierosināta, kārtības sargi nav veikuši nekādus pasākumus.

Karastāvoklis Ukrainā ieviests pēc incidenta Kerčas šaurumā novembra beigās – Ukrainas karakuģi pārkāpa Krievijas robežu, un KF robežsargi tos aizturēja. Maskavas politiķi uzskata, ka Kijevas provokācija Melnajā jūrā, iespējams, saistīta ar Ukrainas prezidenta Petro Porošenko zemo reitingu īsi pirms vēlēšanām.

Ziņu lente
0