Donalds Tramps nosaucis jauno Pentagona vadītāju

© REUTERS / Jonathan ErnstПрезидент США Дональд Трамп (слева) и Патрик Шанахан
Президент США Дональд Трамп (слева) и Патрик Шанахан - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV aizsardzības ministrs Džeimss Metiss paziņoja par savu lēmumu atkāpties no amata pēc prezidenta lēmuma izvest Savienoto Valstu bruņotos spēkus no Sīrijas.

RĪGA, 24. decembris – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps aizsardzības ministra postenī iecēlis ministra vietnieku Patriku Šanahanu, vēsta Sputnik Baltkrievija.

"Ar prieku paziņoju, ka mūsu talantīgais aizsardzības ministra vietnieks Patriks Šanahans pieņems aizsardzības ministra pienākumu izpildītāja amatu no 2019. gada 1. janvāra. Patrikam ir garš sasniegumu saraksts ministra vietnieka postenī un iepriekš – Boeing," – svētdien savā lapā Twitter paziņoja Tramps.

Министр обороны США Джеймс Мэттис - Sputnik Latvija
Tramps paziņoja par Pentagona vadītāja aiziešanu no amata

ASV aizsardzības ministrs Džeimss Metiss paziņoja par savu lēmumu atkāpties no amata pēc prezidenta lēmuma izvest Savienoto Valstu bruņotos spēkus no Sīrijas. Taču Metiss, kurš ASV ieguvis iesauku "Trakais suns", plānoja pamest amatu pēc 2019. gada 28. februāra, lai nodrošinātu pakāpenisku pilnvaru nodošanu jaunajam ASV aizsardzības ministram. Šo datumu apstiprināja arī pats Tramps.

Taču svētdien prezidents pārdomāja un paziņoja, ka Metiss savu posteni pametīs pirms iepriekš noteiktā datuma – jau no 2019. gada 1. janvāra.

Par Pentagona vadītāja pienākumu izpildītāju zināms, ka viņš lielāko daļu savas karjeras nostrādājis kompānijā Boeing. Tur Šanahans strādāja gan pie civilajiem, gan militārajiem projektiem, tostarp ari pie vairākām pretraķešu aizsardzības sistēmām un lāzera iekārtām.

Kopš 2017. gada jūlija Šanahans ieņēma aizsardzības ministra posteni – šim amatam viņu izvirzīja Donalds Tramps.

Ziņu lente
0