ĀM aicina tūristus Ziemassvētku laikā būt uzmanigiem

© PixabayВид острова Закинф в Греции
Вид острова Закинф в Греции - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms došanās Ziemassvētku brīvdienās izlasiet ĀM brīdinājumu tūristiem.

RĪGA, 21. decembris – Sputnik. Latvijas ĀM aicina būt vērīgiem visus, kurš Ziemassvētku un Jaungada brīvdienās dosies uz ārzemēm.

Tūristu lielās plūsmas dēļ ziemas svētku periodā cilvēku masveida pulcēšanās vietās, tostarp Ziemassvētku tirdziņos var tikt ieviesti pastiprināti drošības pasākumi. Viesiem svešā valstī jābūt vērīgiem un nepretoties vietējo varasiestāžu prasībām.

Посетители ярмарки на Красной площади - Sputnik Latvija
Zvaigznes debesīs: fantastiskās Jaungada pārvērtības Maskavā

Saskaņā ar Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas datiem, šogad Latvijas iedzīvotāju populārākie galamērķi, izņemot kaimiņu Lietuvu un Igauniju, kā arī Poliju, ir Ēģipte (Sarkanās jūras kūrorti), Indonēzija (Balī), Šrilanka, AAE (Abū Dabī).

Atsevišķās valstīs var būt specifiski ieceļošanas un uzturēšanās noteikumi, savas paražas – savlaicīgi izpētiet tās. ĀM mājaslapā publicēti brīdinājumi par tūristiem bīstamām valstīm un teritorijām, uz kurām doties nav ieteicams.

ĀM aicina Latvijas iedzīvotājus pirms brauciena uz ārzemēm piereģistrēties Konsulārajā reģistrā un lejupielādēt viedtālrunī mobilo lietotni "Ceļo droši", kā arī atgādina, ka ar Latvijas ĀM Konsulāro dienestu var sazināties diennakts režīmā pa tālruni (+371) 26 337 711, un rakstot uz e-pastu palidziba@mfa.gov.lv.

Pārbaudiet sava personu apliecinošā dokumenta derīguma termiņu. Ja jūs izbraucat ārpus ES robežām, un derīguma termiņš ir mazāks nekā 6 mēneši – noformējiet jaunu dokumentu Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē. Latvijas pilsoņi ES valstīs, kā arī Šveicē, Melnkalnē, Serbijā, Bosnijā un Hercegovinā, Gruzijā, Moldovā drīkst ceļot ar ID karti, savukārt nepilsoņiem visur ir jāņem līdzi pase.

Ziņu lente
0