Politika

Bijušais finanšu ministrs: nodokļus labāk neaiztikt – netraciniet cilvēkus

© Photo Toms Norde, Valsts kancelejaАндрис Вилкс
Андрис Вилкс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Četru gadu laikā līdz jaunām vēlēšanām premjers varētu nomainīties trīs reizes, uzskata bijušais finanšu ministrs Andris Vilks.

RĪGA, 20. decembris – Sputnik. Reformas ir nogurdinājušas cilvēkus, un Latvijai ir nepieciešama valdība, kura pabeigs tās līdz galam, norādīja bijušais finanšu ministrs Andris Vilks LNT intervijā.

"Cik ilgi mēs runāsim par reformām – veselība, izglītība, reģionālā attīstība.

Nodokļus labāk būtu vispār neaiztikt tagad, nav ko tracināt cilvēkus ar kaut kādām jaunām pieejām nodokļu jomā, mums ir jāizstrebj tas, kas ir jau pašlaik noticis, lai var saprast, ko tālāk darīt," - piebilda Vilks.

Dzīvojam pagātnē

Bijušais finanšu ministrs atzina, ka šobrīd Latvijas ekonomiskie rādītāji ir salīdzinoši neslikti, taču varēja būt daudz labāki.

Pēc viņa domām, bez jaunā budžeta Latvija turpina "dzīvot pagātnē".

Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Politika
Partijas ir gatavas atbalstīt Kariņu premjerministra amatā

"Situācija ir bēdīga. Kad es biju ministrs, bija krīzes laiks, bet mēs spējām pie Starptautiskā Valūtas fonda spiediena, pie Eiropas Komisijas spiediena izveidot budžetus.

Tagad, kad ekonomika aug un nav nekādu satricinājumu, mēs nonākam situācijā, kas ir ļoti bēdīga – nākamais budžets labākajā gadījumā varētu sākt strādāt no marta."

Vilks uzskata par pozitīvu tendenci to, ka valdība gatavo budžetu nevis vienam, bet trim gadiem.

Premjers ilgi nenosēdēs

Pēc Vilka sacītā, valdības veidošanas problēma ir tāda, ka "ir ļoti daudz partijas un būs ļoti lielas intereses un ļoti lielas ambīcijas, un "sarkanās līnijas".

Viņš uzskata, ka valdībā būšot grūti strādāt, un pieļauj, ka četru gadu laikā premjerministrs varētu nomainīties kādas trīs reizes.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, partija "Jaunā Vienotība", trešā pēc kārtas, kura uzņēmās Latvijas valdības izveidošanas iniciatīvu, piedāvāja savu ministriju sadalīšanas modeli: tajā nebūs Zaļo un zemnieku savienības, taču būs jauns amats.

Ziņu lente
0