Latvijā aizturēts izvirtulis, kurš ilgā laika posmā izvarojis sešgadīgu bērnu

CC0 / pixabay / Кукла в руках
Кукла в руках - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sakarā ar aizdomām par savas sešgadīgās radinieces seksuālo izmantošanu Latvijā tika aizturēts izvarotājs, kuru izdevies atrast ar FIB darbinieku palīdzību.

RĪGA, 20. decembris – Sputnik. Pateicoties amerikāņu kolēģu datiem no FIB Latvijas Valsts policijas darbiniekiem kļuva zināms par to, ka 2. augustā Internetā publiski pieejamā telpā tika veikta tiešā translācija, kurā kāds vīrietis seksuāli izmanto bērnu. FIB darbinieki noskaidroja, ka IP adrese atrodas Latvijā, nodeva šo informāciju Latvijas policistiem, un uzreiz tika uzsākta izmeklēšana.

Izmeklēšanas rezultātā kārtības sargiem izdevās noskaidrot, ka aizdomās turamais izvirtulis ir 1998. gadā dzimis vīrietis, savukārt par viņa upuri kļuva sešgadīga radiniece. Sakarā ar notikušā faktu tika uzsākts kriminālprocess vienlaikus pēc trim Krimināllikuma pantiem:

  • par seksuālu vardarbību pret personu, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu;
  • par mazgadīgas personas izmantošanu pornogrāfisku materiālu izgatavošanā;
  • par perversu darbību veikšanu attiecībā pret mazgadīgo.

Turpinot izmeklēšanu, policijas darbinieki noteica izvarotāja atrašanās vietu, un 7. augustā viņš tika aizturēts savā dzīvoklī. Izvirtuļa dzīvesvietā tika veikta kratīšana, kuras laikā tika konfiscēti dažādi datu nesēji.

Pēc divām nedēļām kopš vīrieša aizturēšanas Rīgas Rajona tiesa noteica viņam ierobežojošo pasākumu – arestu. Ierobežojošais pasākums jau tika pagarināts, un aizdomās turamais joprojām atrodas ieslodzījumā.

Šobrīd lietas izmeklēšana ir pabeigta, un 17. decembrī tā tika nodota prokuratūrai. Policija atzīmē, ka noziegumi, kuros tiek apsūdzēts aizturētais, attiecas pie īpaši smagiem, tādēļ vīrietim varētu draudēt mūža ieslodzījums.

Ziņu lente
0