Latvijas Pasts apbērts ar dāvanām no Ķīnas

© facebook / Dina BrukaЛатвийская почта
Латвийская почта - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Interneta veikalos pasūtīto Ziemassvētku dāvanu skaits šogad pārsniegs Latvijas iedzīvotāju skaitu.

RĪGA, 19. decembris – Sputnik. Daļa pa pastu nosūtīto Latvijā Ziemassvētku dāvanu adresātus sasniegs jau pēc ziemas svētkiem, vēsta Latvijas Radio 4.

Interneta veikalos pasūtīto dāvanu skaits šogad pārsniegs Latvijas iedzīvotāju skaitu. Galvenā pasta plūsma – joprojām no Ķīnas un Honkongas.

"Ļoti pieaug sūtījumu skaits no Interneta veikaliem, un šogad mēs jau decembrī redzam, ka atkal šo sūtījumu daudzums palielinājies par 1 miljonu, kas ir par 14% vairāk, nekā pirms gada. Un, protams, decembris ir mēnesis, kad mēs jūtam pieaugumu, salīdzinot ar pērnā gada decembri," - pastāstīja "Latvijas Pasts" pārstāve Gundega Vārpa.

Pēc Vārpas sacītā, samazinās korporatīvo vēstuļu skaits: šāda veida korespondence arvien vairāk tiek nosūtīta elektroniski.

"Taču vienalga paliek vēstules, un, piemēram, decembrī tendence ir tāda: ja dienā mēs vidēji apstrādājam apmēram 30 tūkstošus vēstuļu, tad decembrī šis apjoms dubultosies. Galvenās vēstuļu izsūtīšanas valstis ir Lielbritānija, Vācija, ASV un Krievija," - atzīmē "Latvijas Pasts" pārstāve.

Latvijas Pasts - Sputnik Latvija
Latvijas Pasts ziņos par sūtījumu saņemšanu ar SMS palīdzību

Pirmssvētku periodā un svētku laikā korespondences un sūtījumu skaits pieaug divas reizes. Vidēji "Latvijas Pasts" dienā apstrādā 30 tūkstošus nosūtīto pasūtījumu, taču decembrī pasūtījumu skaits palielinās divas reizes – līdz 60 tūkstošiem dienā.

Svētku dienās pasta piegādes var droši reizināt ar divi, jo pieaugošā sūtījumu skaita dēļ samazinās brīvā vieta lidmašīnās. Turklāt var palielināties muitas procedūra sūtījumiem, kuros atrodas aizdomīgi priekšmeti: mīkstās rotaļlietas, kurās var paslēpt sprāgstvielas, vai medikamenti, kuri atgādina narkotikas.

Ziņu lente
0