Stājusies spēkā jaunā Latvijas un Krievijas robežas šķērsošanas kārtība

© Sputnik / Sergey MelkonovПограничный контрольно-пропускной пункт Терехово латвийско-российской границы
Пограничный контрольно-пропускной пункт Терехово латвийско-российской границы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tagad pierobežas rajonu iedzīvotāji var vienkāršotā kārtībā šķērsot Latvijas un Krievijas robežu.

RĪGA, 17. decembris — Sputnik. Svētdien, 16.  decembrī stājās spēkā Krievijas Federācijas un Latvijas Republikas valdību vienošanās par vienkāršoto Krievijas un Latvijas robežas šķērsošanu pierobežu teritoriju iedzīvotājiem grozījumi.

Tagad pierobežas teritoriju iedzīvotājiem tiks dota iespēja noformēt atļauju pārrobežu vietējiem braucieniem, neuzrādot likumdošanā paredzēto medicīniskās apdrošināšanas polisi, kas ir spēkā pirmā brauciena periodā.

Parādās iespēja atbilstoši minētajai atļaujai uzturēties pierobežas teritorijā atļaujas darbības periodā bez uzturēšanās summārā termiņa ierobežojumiem.

Граница Белоруссии и России - Sputnik Latvija
Latvijas pilsoņi varēs apmeklēt Krieviju ar Baltkrievijas vīzu

Šķērsojot Latvijas un Krievijas robežu vietējās pārrobežu pārvietošanās ietvaros, pierobežas teritoriju iedzīvotāju dokumentos vairs netiks likti zīmogi par robežas šķērsošanu.

Izmaiņas paplašinās arī pasākumu loku, kuru apmeklējums var kļūt par pamatu atļaujas saņemšanai vietējiem pārrobežas braucieniem. Tādējādi tiek atcelti ierobežojumi, kuri paredzēja: atļauju iespējams sniegt tikai valsts iestāžu un pašvaldības iestāžu organizēto pasākumu apmeklēšanai.

Iepriekš vēstīts, ka KF Valsts dome šī gada 9. oktobrī pieņēma likumu par Krievijas Federācijas un Latvijas Republikas valdību vienošanās par vienkāršoto Krievijas un Latvijas robežas šķērsošanu pierobežu teritoriju iedzīvotājiem ratifikāciju. 24. oktobrī to atbalstīja Federācijas Padome. Krievijas prezidents Vladimirs Putins to parakstīja 30. oktobrī.

Iniciatīvu grozījumiem līgumā izvirzīja Latvija.

Ziņu lente
0