Vai Latvijas iedzīvotāji uzticas jaunajai Saeimai

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vēlēšanas nav uzlabojušas Latvijas iedzīvotāju attieksmi pret parlamentu: pilnībā Saeimai uzticas tikai viens no simts Latvijas iedzīvotājiem.

RĪGA, 12. decembris – Sputnik. Pēc Saeimas vēlēšanām Latvijas iedzīvotāji nesāka ievērojami vairāk uzticēties parlamentam, liecina pētniecības centra SKDS aptauja. Rezultātus publicēja centra direktors Arnis Kaktiņš.

"Aptaujas dati liecina, ka Saeimas vēlēšanu iznākums nav būtiski uzlabojis kritiski zemo uzticēšanās līmeni parlamentam: ja septembrī apmēram mēnesi pirms vēlēšanām vecajai Saeimai uzticējās 19%, tad 2 mēnešus pēc vēlēšanām jaunajai Saeimas uzticas tikai 21%," - uzrakstīja Kaktiņš.

Кандидат в премьеры от партии Согласие Вячеслав Домбровский (справа) - Sputnik Latvija
Politika
Dombrovskis: Saeima lieliski strādā bez valdības

Septiņi no desmit Latvijas iedzīvotājiem neuzticas parlamentam, 24% no tiem kategoriski neuzticas.

Par pilnu uzticību paziņoja tikai 1% respondentu.

Kā liecina cita SKDS aptauja, kaut arī jaunā Ministru Kabineta veidošana ir ievilkusies, vispārējais Latvijas iedzīvotāju noskaņojums ir pat uzlabojies. Kā uzskata Arnis Kaktiņš, nepatika pret konkrētu valdību pāraugusi nepatikā pret Ministru Kabinetu kopumā kā pret institūtu, tādēļ bez tā cilvēkiem ir pat mierīgāk – neviens neizdomā jaunus nodokļus un ierobežojumus.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, tikai viens no simts Latvijas iedzīvotājiem tic, ka partijas izpildīs savus priekšvēlēšanu solījumus.

Ziņu lente
0