Apšaude Strasbūras centrā: trīs bojāgājušie, noziedznieks joprojām atrodas brīvībā

© REUTERS / Christian HartmannПолиция на месте стрельбы в Страсбурге
Полиция на месте стрельбы в Страсбурге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šāvējam izdevās aizbēgt ar sagūstītu taksometru, policija veic ļaunprāša meklējumus.

RĪGA, 12. decembris – Sputnik. Trīs cilvēki gājuši bojā, seši smagi ievainoti apšaudes rezultātā, kuru sarīkoja ļaunprātis Strasbūras centrā. Saskaņā ar Sputnik France datiem, noziedzniekam izdevies aizbēgt.

Saskaņā ar policijas informāciju, vakar vakarā vīrietis atklāja uguni pie Ziemassvētku gadatirdziņa Strasbūras centrā. Sākumā tika ziņots par diviem bojāgājušajiem, pēc tam upuru skaits pieauga līdz trim. Ievainoti 12 cilvēki, seši no tiem ir kritiskā stāvoklī. Šāvējam izdevies aizbēgt, nozogot taksometru. Pēc vadītāja sniegtās informācijas ļaunprātis tika ievainots specvienību apšaudes rezultātā.

Strasbūras centrs tika norobežots, cilvēki evakuēti. Nezināmā meklēšanas darbiem mobilizēti 350 specvienības darbinieku, iesaistīti divi helikopteri. Pretterorisma operācija turpinās. Saskaņā ar mediju datiem, policijai ir zināms šāvējs un viņš atradies personu reģistrā, kuri apdraud valsts drošību.

Latvijas vēstniecībai Francijā pagaidām nav informācijas par tautiešiem, kuri būtu cietuši incidenta rezultātā. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Latvijas vārdā izteicis dziļu līdzjūtību visiem, kurus skārusi traģēdija, paužot "pilnu solidaritāti Francijai sakarā ar bezjēdzīgu un cietsirdīgu uzbrukumu nevainīgiem cilvēkiem".

Ziņu lente
0